RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nå er det bare å sette igang!


Lederen for kultur- og utdanningskomiteen, Knut Even Lindsjørn, er utålmodig på Middelalderparkens vegne.
Lederen for kultur- og utdanningskomiteen, Knut Even Lindsjørn, er utålmodig på Middelalderparkens vegne.
Middelalderparken er ikke en integrert del av planene for det nye Bjørvika. Men nå har SV fått bystyret med på å utvikle den til en kultur- og idrettspark.

MIDDELALDERPARKEN: Samtlige partier i Oslo bystyre gikk i juni inn for Knut Even Lindsjørns private forslag om å lage en utviklingsplan for området. Lederen av kultur- og utdanningskomiteen synes det er på høy tid at kommunen tar grep i Middelalderparken. Nå mener han de ulike aktørene må sette seg ned sammen og lage planer.

– Må ta grep

Knut Even Lindsjørn skuer ut over vannspeilet og ruinene i Middelalderparken. Anleggelsen av parken i 2000 var en genistrek, synes han. Men kommunen bør ikke nøye seg med dette. Nå er det på tide å utvikle området til en kultur- og idrettspark. Da er det bare for kommunens etater å sette igang, mener Lindsjørn.

– Det har vært mye sommel og rot i denne saken. Vedtaket er egentlig overmodent. Nå må alle aktørene i området sette seg ned sammen og lage en utviklingsplan i samarbeid med kommunes etater, slår SV-politikeren fast.

Bystyrevedtaket gir ordre til byrådet om å lage en plan som skal sikre parken som en god festivalarena. Viktige forhold skal her avklares. Logistikk, lokomotivverkstedet til kulturformål og "Klypens" fremtid. Ikke minst kommunens mange leieforhold i lagerbyggene må avklares.

– Det er mange kortsiktige leieforhold i området. Avtalene med logistikkbedriftene går jo etterhvert ut, og kommunen kan løse dem ut. Da kan vi utvide parken og tilrettelegge for helårsbruk. Jeg mener aktiv bruk av parken er det beste vern, sier Lindsjørn.

Noen ideer som kan drøftes i en utviklingsplan er skøyteis, kunstgress, basketballbane, fotballbane og andre tiltak for breddeidrett. Lindsjørn er ikke redd for de sårbare middelalderruinene.

– Det tror jeg går veldig bra. Erfaringene fra Øyafestivalen viser at folk tar hensyn, sier lederen av kulturkomiteen.

Enda viktigere

Han ser for seg at Middelalderparken bare blir enda viktigere i årene som kommer. Både som et rekreasjonsområde for østkanten generelt, samt den nye byen i Bjørvika.

– Og da må vi tilrettelegge for en mer utstrakt bruk av parken. Hele året rundt. Mye av dette ligger jo brakk i vinterhalvåret, påpeker han.

Lokomotivverkstedet ser han for seg blir et kulturelt lokomotiv for parken.

– Dette må bli østkantens nye kulturhus, mener Lindsjørn.

Øyafestivalen

Et annet forhold Lindsjørn har i tankene er Øyafestivalen. Han synes de blir stemoderlig behandlet av Oslo kommune.

– Vi må sikre at Øyafestivalen får bedre betingelser. Logistikken inn til området er altfor dårlig og det er trangt her. Øyafestivalen har selv vist seg som ivrig etter å komme i dialog med kommunen om parkens fremtid. Nå må også de andre aktørene komme seg på banen. Både statlige og kommunale. De kan ikke sitte på hver sin tue og bare pleie egne interesser, sier SV-politikeren ivrig.

– At det nå kommer en plan blir enda mer viktig nå som Bjørvika etterhvert reiser seg, slår Lindsjørn fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere