RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nå er det bare snøen som mangler


(Fra v:) VM-sjef Åsne Havnelid, FIS-president Gian-Franco Kasper og kulturansvarlig i Ski-VM, Tove Indgjerd, lover folkefest.
(Fra v:) VM-sjef Åsne Havnelid, FIS-president Gian-Franco Kasper og kulturansvarlig i Ski-VM, Tove Indgjerd, lover folkefest. Foto: Foto: Anders Jørstad
FIS-president Gian-Franco Kasper har store forventninger etter avgjørende inspeksjon i Oslo.

HOLMENKOLLEN/SENTRUM: Onsdag og torsdag foretok FIS-presidenten og hans delegasjon den siste store kvalitetssikringen sammen med arrangørene for Ski-VM 2011. Etter teknisk befaring av Kollen-anlegget og en planmessig oppsummering på Rådhuset, er Gian-Franco Kasper full av lovord.

– Nyskapende

– Anleggene er fantastiske. Dette MÅ bli bra! For Norge er en stor skinasjon, med bred erfaring fra tidligere store arrangementer. Norge har også flere ganger vist seg å være nyskapende, noe jeg også ser arrangørene er i forkant av dette mesterskapet. Nå er det bare snøen som mangler, smiler FIS-presidenten til Akersposten.

Sportssjef i Ski-VM 2011, John Aalberg, forsikrer at det finnes både en plan B og C mot et eventuelt snøfattig månedsskifte februar/mars neste år.

– Vi har snøkanoner i anlegget, og vi kan transportere snø ned fra fjellet om nødvendig, sier han.

Aalberg forteller videre at i forhold til Prøve-VM, er det foretatt enkelt endringer i løypetraseer.

Kulturansvarlig i Ski-VM 2011, Tove Indgjerd, lover folkefest under åpningsseremonien og premieutdelingene i hjertet av Oslo.

– Det vil foregå på Universitetsplassen, hvor både norske og internasjonale musikkartister opptrer før premieutdelingene hver kveld. I spikersuppa blir det «Nordisk Park» med blant annet visning av norsk design og servering av norsk mat. Langs Karl Johan skal isskulptører skape Edward Munch-inspirerte isformasjoner, forteller Indgjerd.

Fortsatt hotellplass!

Søkerlisten for de rundt 2000 frivillige er allerede fullbooket, og ute på de ulike arenaene vil ildsjeler fra hele 39 forskjellige nasjoner stå i frivillighetens tjeneste.

Hotellkapasiteten i Oslo er i utgangspunktet også fullbooket under mesterskapsperioden. Men kjenner du tilreisende som bare kan velge mellom hotell på Gardermoen eller i Bærum, sitter hotellansvarlig i ski-VM 2011, Beate Rafen Sparby, med en bedre løsning.

– Vi har samarbeidsavtaler med flere hoteller i Oslo. Derfor kan vi fremdeles tilby hotell i sentrum, det er bare å klikke seg inn som ”publikum” på våre hjemmesider for å søke, anbefaler hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere