Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nå er det bare snøen som mangler

(Fra v:) VM-sjef Åsne Havnelid, FIS-president Gian-Franco Kasper og kulturansvarlig i Ski-VM, Tove Indgjerd, lover folkefest.
(Fra v:) VM-sjef Åsne Havnelid, FIS-president Gian-Franco Kasper og kulturansvarlig i Ski-VM, Tove Indgjerd, lover folkefest. Foto: Foto: Anders Jørstad
FIS-president Gian-Franco Kasper har store forventninger etter avgjørende inspeksjon i Oslo.

HOLMENKOLLEN/SENTRUM: Onsdag og torsdag foretok FIS-presidenten og hans delegasjon den siste store kvalitetssikringen sammen med arrangørene for Ski-VM 2011. Etter teknisk befaring av Kollen-anlegget og en planmessig oppsummering på Rådhuset, er Gian-Franco Kasper full av lovord.

– Nyskapende

– Anleggene er fantastiske. Dette MÅ bli bra! For Norge er en stor skinasjon, med bred erfaring fra tidligere store arrangementer. Norge har også flere ganger vist seg å være nyskapende, noe jeg også ser arrangørene er i forkant av dette mesterskapet. Nå er det bare snøen som mangler, smiler FIS-presidenten til Akersposten.

Sportssjef i Ski-VM 2011, John Aalberg, forsikrer at det finnes både en plan B og C mot et eventuelt snøfattig månedsskifte februar/mars neste år.

– Vi har snøkanoner i anlegget, og vi kan transportere snø ned fra fjellet om nødvendig, sier han.

Aalberg forteller videre at i forhold til Prøve-VM, er det foretatt enkelt endringer i løypetraseer.

Kulturansvarlig i Ski-VM 2011, Tove Indgjerd, lover folkefest under åpningsseremonien og premieutdelingene i hjertet av Oslo.

– Det vil foregå på Universitetsplassen, hvor både norske og internasjonale musikkartister opptrer før premieutdelingene hver kveld. I spikersuppa blir det «Nordisk Park» med blant annet visning av norsk design og servering av norsk mat. Langs Karl Johan skal isskulptører skape Edward Munch-inspirerte isformasjoner, forteller Indgjerd.

Fortsatt hotellplass!

Søkerlisten for de rundt 2000 frivillige er allerede fullbooket, og ute på de ulike arenaene vil ildsjeler fra hele 39 forskjellige nasjoner stå i frivillighetens tjeneste.

Hotellkapasiteten i Oslo er i utgangspunktet også fullbooket under mesterskapsperioden. Men kjenner du tilreisende som bare kan velge mellom hotell på Gardermoen eller i Bærum, sitter hotellansvarlig i ski-VM 2011, Beate Rafen Sparby, med en bedre løsning.

– Vi har samarbeidsavtaler med flere hoteller i Oslo. Derfor kan vi fremdeles tilby hotell i sentrum, det er bare å klikke seg inn som ”publikum” på våre hjemmesider for å søke, anbefaler hun.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!