– Nå er det nok!

TUNGTRANSPORT: Veitvetveien blir brukt som portal til Alnabru-terminalen. Nå er foreldre til Veitvetelever lei. FOTO: A.V. JENSSEN

TUNGTRANSPORT: Veitvetveien blir brukt som portal til Alnabru-terminalen. Nå er foreldre til Veitvetelever lei. FOTO: A.V. JENSSEN

Veitvet-foreldre er lut lei av at skoleveien og gata gjennom boligområdet blir brukt som «portal til Alnabru-terminalen».

VEITVET: – Forholdene for myke og små trafikanter er allerede uholdbare, og vi ser ingen tegn til at politikerne har tenkt å gjøre noe med veien, sier småbarnsfar Tor Kristian Birkeland.


Han er oppgitt, sint og forbanna.

Veitvetveien har i dag 40-grense og er en bred vei på en snau kilometer i rett linje mellom Trondheimsveien og Østre Aker vei. Dette fører til at veien er mye brukt til tungtransport som skal til Alnabru, og veien er også en yndet gjennomkjøringsvei for pendlere.

LES OGSÅ: Veitvetveien bør stenges for gjennomkjøring

– I 2015 skal den nye skolen på Veitvet stå klar. Veitvetveien er allerede i dag skolevei for mange barn, men fra 2015 får vi en betydelig økning i elevmassen. Elever fra Sletteløkka skal gå langs hele Veitvetveien til skolen. Det er uholdbart med den mengden trafikk vi har i dag, sier Birkeland.

Beboere på Veitvet har nå fått nok av at boligområdet deres er mer tilrettelagt for biler og tungtransport enn for mennesker.


– Vi finner oss ikke i å bli ansett som en portal til Alnabru-terminalen, eller som en gjennomfartsåre for stressede bilister, sier Birkeland.

Flere lokale ildsjeler har i årevis forsøkt å gjøre noe med veien, men de har ikke opplevd å bli hørt. Nå har mange misfornøyde beboere funnet sammen og planlegger å aksjonere så lenge det er nødvendig for å få en tilfredsstillende løsning. Aksjonistene krever blant annet 30-sone, ingen tungtransport, flere fartsdumper og et estetisk løft, og det kreves iverksettelse snarest.

Tungtransportplanen for Groruddalen har ligget i en skuff hos byrådet siden mars 2009. Dette er svært frustrerende for oss som daglig absorberer store mengder tungtransport her vi bor og lever. Det har vært en rekke planer og utredninger om veien, men foreløpig har det skjedd lite konkret. Vi krever handling nå, sier Veitvet-beboer Jon Sandven.

Aksjonen finner sted onsdag morgen, fra kl. 08.00, i Veitvetveien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.