*Nettavisen* Nyheter.

– Nå er optimismen tilbake i boligmarkedet

STILLE FØR JUL: Det er ikke veldig mange boliger å få kjøpt i Oslo akkurat nå, men megler Soliman Sarwar tror mange nå holder på boligene sine til over nyttår. Ifølge megleren har desember vært en bra måned. Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Megler Soliman Sarwar har store forhåpninger til 2014 og legger til at det er få i bransjen som tror på dommedag lenger.

Klikk på bildet for å forstørre.

ERFAREN MEGLER: Soliman Sarwar har solgt boliger på Nordstrand og Søndre Nordstrand i en årrekke. Arkivfoto

OSLO: Et kjapt søk på Finn.no og det er lett å se at det går mot jul. Ikke en eneste bolig på Lambertseter er til salgs i skrivende stund.

I Søndre Nordstrand og Østensjø er det kun nye boliger som selges. Noen større hus ligger ute på Nordstrand, men det er i det store og hele veldig lite å velge mellom, selv til desember å være.

Les også: Boligsalget stupte i november

Ny optimisme i 2014

Det lave tilbudet er det all grunn til å smile av, ifølge megler Soliman Sarwar i Privatmegleren Nordstrand.

– Det er flere grunner til det lave tilbudet. Det ene er at det er nye regler for å flytte annonser opp på Finn. Enten må prisen være satt ned kraftig eller så må annonsen være ute i x antall dager. Derfor har nok en del meglere tatt av annonser for å få dem opp igjen på nyåret, sier Sarwar.

Men megleren mener også at flere har tro på ny optimisme på nyåret og at mange venter på med å legge ut annonse av den grunn.

– Når markedet har vært sånn som det har vært de siste månedene og prisene har falt, så venter gjerne de som kan med å selge.

Les også: Boligen på Godlia gikk en million over takst

Over kneika

Sarwar understreker at også mye av varelageret har blitt solgt på slutten av året.

– Desember har vært bedre enn mange foregående år. Selv solgte jeg en leilighet i dag som har ligget i fire måneder. Når det er så lite på markedet, er det også lettere å få solgt det som er. Så det er absolutt mulig å få en god pris hvis man ønsker å legge ut boligen nå, sier Sarwar.

Megleren sier at det er få i bransjen som frykter de verste dommedagsprofetiene lenger.

– Noen økonomer har gått ut og sagt at prisene kan stupe 20 prosent. Det er det ingen som tror på lenger. Jeg tror vi ser et vendepunkt i markedet og at vi er over den verste kneika, sier megleren.

Han forteller at det igjen er godt med folk på visning.

– Optimismen er tilbake. Det at tilbudet er så lavt er et godt tegn for det er det som avgjør prisene. Etterspørselen etter boliger i Oslo er konstant.

Les også: Her kan det komme 350 nye studentboliger

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.