RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SØSKEN: Iben (8) og Emil (6) gleder seg til å ta følge til Karlsrud skole til høsten. Lenge så det ut til at de to måtte gå hver sin vei og at Emil måtte krysse Lambertseterveien for å gå på Lambertseter skole. Men en ledig plass på Karlsrud dukket opp og nå kan søsknene smile igjen. Foto: Kristin Trosvik
SØSKEN: Iben (8) og Emil (6) gleder seg til å ta følge til Karlsrud skole til høsten. Lenge så det ut til at de to måtte gå hver sin vei og at Emil måtte krysse Lambertseterveien for å gå på Lambertseter skole. Men en ledig plass på Karlsrud dukket opp og nå kan søsknene smile igjen. Foto: Kristin Trosvik

– Nå kan du smile, lillebror

Iben (8) var veldig lei seg for at hun og broren Emil (6) ikke skulle få gå sammen til skolen. Nå kan søsknene smile likevel.

KARLSRUD: – Ja, det er veldig fint at Emil får gå på Karlsrud skole, sier storesøster Iben. Selv stortrives hun på skolen og hadde gledet seg til å få følge på skoleveien.

Skuffelsen var derfor stor da familien først fikk beskjed om at Emil ikke fikk plass. Dette var et resultat av endrete skolegrenser.

Grensene ble justert slik at blokken Emil og Iben bor i akkurat havner utenfor skolegrensen.

Endringen er ny av i år og ble justert på grunn av førskoletallene i området. Utdanningsetaten forteller at i august skal de se på tallene og grensene på nytt.

Kritiske til nye grenser

Mamma Elin Strand synes det var ille å tenke på at sønnen måtte krysse den trafikkerte Lambertseterveien i stedet for å gå sammen med søsteren den trygge stikkveien til Karlsrud skole. Familien bor så nære Karlsrud skole at de kan se skolebygget, men likevel er de akkurat utenfor de nye skolegrensene.

Karlsrud skoles FAU og skolens driftsstyre har hele veien vært kritiske til de endrete grensene som de mener i ytterste konsekvens splitter familier, for eksempel på 17. mai.

Et annet argument mot de endrete grensene er at den tidligere grensen langs Lambertseterveien gjorde at barna slapp å krysse den sterkt trafikkerte veien.

Klage førte frem

Da familien mottok vedtaket om skoleplass for Emil på Lambertseter skole, sendte mamma Elin Strand omgående en søknad om bytting av skole.

– Man har tre ukers klagefrist så jeg sendte et brev hvor jeg blant annet henviste til menneskelige hensyn og til hvordan dette gjør livet vanskelig for familien, forteller Elin Strand.

Til familiens store glede fikk de beskjed om at klagen hadde ført frem.

– De skrev at to barn hadde flyttet, så Emil og et annet barn har fått plass på Karlsrud skole likevel, sier den lykkelige mammaen. Hun legger ikke skjul på at hverdagen ser langt lysere ut nå som begge barna skal samme vei.

– Men jeg håper de som sitter med ansvar for skolegrensene ser konsekvensene det får for en familie når barna blir splittet på to skoler. Vi håper jo at dette er noe andre familier skal slippe å oppleve i fremtiden, sier Elin Strand.

Utdanningsetaten har tidligere uttalt i Nordstrands Blad at ved utdeling av skoleplass så skal det geografiske prioriteres, barn innen skolegrensen får tilbud om plass først.

Ved søknad om skolebytte skal søsken og nærhet prioriteres først.

Søsken splittes fortsatt

Emil og et annet barn fikk tilslag på søknad om skolebytte til Karlsrud, fordi de bor så nær. Andre familier var ikke like heldige.

LES OGSÅ:

Ekornet Eddie ville ikke bo i skogen

Enten kjøp mat ute eller ta deg en brødblings...

– Det blir aldri slutt på kuriøse lokalnyheter

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere