RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nå må noen stikke fingeren i jorda!


DÅP: Lille Linus ble døpt av sogneprest Bjørn David Haraldsen, i Bredtvet kirke forfire uker siden. Fra september er det fullt mulig at det ikke lenger blir dåpi kriken, som Oslo bispedømmeråd foreslår avhendet.
DÅP: Lille Linus ble døpt av sogneprest Bjørn David Haraldsen, i Bredtvet kirke forfire uker siden. Fra september er det fullt mulig at det ikke lenger blir dåpi kriken, som Oslo bispedømmeråd foreslår avhendet. Foto: FOTO: JAKOB KIRKEVAAG.
Menighetsrådsleder i Romsås menighet er fortvila og forbanna over Oslo bispedømmeråds forslag til omorganisering av Østre Aker prosti.

GRORUDDALEN: Menighetsrådsleder i Romsås kirke, Paul Smedbakken, er mildt sagt opprørt over Oslo bispedømmeråds forslag til endring i Østre Aker prosti.Oslobiskop Ole Christian Kvarme sitter i arbeidsgruppen som har lagt frem føringsgrunnlag for omorganiserin av groruddalsmenighetene.

– Det er mulig de har en plan om at de skal spare penger. Dette er overhodet ikke måten å gjøre dette på, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

– På meg virker det som om de kommer med et forslag fullstendig uten lokalakunnskap.

Halvering

Forslagene som opprører menighetsråderen mest er det å slå sammen soknene, halvere menighetsrådene, og fremfor alt å selge eller leie ut Bredtvet kirke:

– Bredtvet menighet har et stort fint hus på historisk grunn. Hvor økonomien i dette er skjønner jeg i alle fall ikke. Man får ikke færre barn å døpe. De som døpes i Bredtvet nå, må bare døpes i en annen kirke. Det forsvinner ikke noe arbeid, det blir bare langt mer tungvint.

Han er svært skuffet over Oslo bispedømmeråds forslag, og forteller at menighetene i Groruddalen føler seg overkjørt.

– Her har vi valgt inn masse folk i menighetsråd som jobber på spreng for å øke antall medlemmer også blir vi isteden foreslått halvert! Konsekvensen er at man dreper menigheten, sier han.

Ut mot biskopen

– Det verste er kanskje likevel at det ikke er menighetene som gir opp, det er ikke Grorud, og Rødtvet og Romsås og Bredtvet som gir opp. Det er Oslo bispedømmeråd. Og hvis vi virkelig skal ha en biskop som skal legge ned menighetsråd og kirker, fremfor å styrke kirken, da vet jeg ikke hva jeg skal si. Det er på tide å stikke fingeren i jorda og si: Hvem skal dere jobbe for, spør Smedbakken.

Oslobiskop Ole Christian Kvarme svarte ikke på forespørsel fra Lokalavisen Groruddalen tirsdag formiddag.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere