– Nå skal vi ta dobbelt gull

TO MÅL: Kine Kvalsvik noterte seg for to mål, og mener nå at Røa skal klare å hente hjem både serie- og cupgullet.

TO MÅL: Kine Kvalsvik noterte seg for to mål, og mener nå at Røa skal klare å hente hjem både serie- og cupgullet. Foto: Arild Jacobsen

Røa videre i Champions League, og satser på dobbelt gull på hjemmebane.

Klikk på bildet for å forstørre.

GÅR FOR GULL: Kvalsvik er klokkeklar på at Røa skal ha dobbelt gull i år, og tror at topplagen Stabæk og Lillestrøm skjelver i fotballshortsene. Foto: Arild Jacobsen

Klikk på bildet for å forstørre.

VIDERE: Røa er nå videre til 8-delsfinalen. I slutten av måneden drar laget til Tyskland for å spille mot Wolfsburg. Trener Geir Nordby trodde ikke at laget skulle ha en så sterk høstform som de har vist hittil. Foto: Arild Jacobsen

RØABANEN: Kine Kvalsvik scoret Røas to siste mål i returkampen mot BIIK fra Tsjimkent i Champions League på torsdag.

Nå mener hun at Røa er gode nok til å ta både seriegull og NM-gull hjemme i Norge.

Kontroll på kampen

Det var nemlig ikke særlig tvil om hvilket lag som kom til å ta seg videre til 8-delsfinalen i Champions League.

Røa slo laget fra Kasahkstan 0-4 på bortebane, og hadde dermed et veldig komfortabelt utgangspunkt til torsdagens kamp.

- Denne kampen ble egentlig allerede avgjort i Kasahkstan, så i dag handlet det bare om å hale seieren i land. Vi benyttet muligheten til å spare litt på kruttet, og lot spillere som vanligvis ikke starter eller spiller så mye få muligheten, sier trener Geir Nordby.

June Tårnes benyttet tilliten fra start til å vise gjestene hvor nivået lå da hun enkelt puttet inn 1-0 etter seks minutter.

Elise Thorsnes la på til 2-0 etter 25 minutter ved et skudd fra kort hold.

Nesten hat-trick

I andre omgang var det Kine Kvalsvik som styrte målshowet hos Røa, og høyrekanten har store ambisjoner for høstsesongen.

Tidlig i vår meldte Røa seg helt av medaljekampen etter en svært dårlig høstsesong, men med 16 seire på rad puster nå rødtrøyene topplagene Stabæk og Lillestrøm i nakken, med bare to poeng opp til serieleder Lillestrøm.

- Hvis vi vinner mot Arna-Bjørnar på søndag henger vi helt med i gullkampen i serien, og det hadde vi ikke trodd for noen måneder siden, sier Kvalsvik.

Tomålsscoreren er sikker på at Stabæk og Lillestrøm ikke føler seg så sikker på toppen av tabellen som de gjorde før sommerferien.

- Jeg tror de skjelver litt i buksene nå, sier hun og smiler.

- Nå går vi for dobbelt gull, både i serien og i cupen.

Kvalsvik scoret først i det 83. minutt, før hun bare to minutter senere la på til 4-0, etter assist fra Tårnes.

- Det skulle nesten ha blitt en hat-trick der ja.

Tøft program

I 8-delsfinalen møter Røa Vfl Wolfsburg fra Tyskland. Kampene spilles etter all sannsynlighet den 31. november, hvor Røa først vil få bortekamp, og så den 7. november hjemme på Røa-banen.

- Det er ikke et problem for oss å både ha seriespill, NM og Champions League samtidig. Vi har vært med på det før, og har en del erfaring å dra inn, sier trener Nordby.

Heller ikke han hadde trodd at Røa igjen skulle være med i gullkampen i seriespillet.

- Det hadde jeg aldri trodd i vår, at vi skulle klare å komme oss opp igjen. Det viser litt av hva som bor i dette laget, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.