*Nettavisen* Nyheter.

– Nå tåler Sognsvann atombomber!

SKRYT: – Dette fortjener kommunen virkelig skryt for, ifølge de to turgåerne fra venstre Thomas Røed Ellingsen og Per Oskar Mengshoel. Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

”Nye” Sognvannsdammen har tatt form. – Dette fortjener kommunen virkelig skryt for, ifølge de to turgåerne Per og Thomas.

Klikk på bildet for å forstørre.

STEINTRAPPER: De nye trappene er flotte å både sitte på og også sikkert å ligge å sole seg på. Foto: Kristin Tufte Haga

Klikk på bildet for å forstørre.

FINT: “Nye” sognsvannsdammen og rundt har blitt riktig så fint etter “renoveringen”. Foto: FOTO: Bymiljøetaten

SOGNSVANN: – Den gamle dammen tilfredsstilte ikke NVEs (journ. anm. Norges Vassdrags og Energidirektoratet) sikkerhetsregler for slike anlegg, og et eventuelt dambrudd kunne få store konsekvenser for personer og eiendom nedover langs bekkeløpet, forteller kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Anne Grete Nyrud.

– Tåler atombomber

– Nå tåler dammen store flommer, jordskjelv og atombomber. I tillegg er bekkeløpet ut av dammen laget slik at det ivaretar leveforholdene til fisk og andre vannlevende organismer. Oslo kommune har lagt vekt på en utforming som kan fremme de store friluftsinteressene i området, forteller Nyrud.

Hun legger til at Oslo kommune håper på at både mennesker og fisk vil trives med det nye anlegget.

– Fortjener skryt

Og de to turgåerne Thomas Røed Ellingsen (Ammerud) og Per Oskar Mengshoel (Adamstuen) trives allerede.

– Vi prøver å få til å gå tur her nesten hver dag, og har fulgt med på byggingen siden i fjor høst. Vi er veldig fornøyde med resultatet, dette fortjener kommunen virkelig skryt for, sier de to turgåerne, som opprinnelig er ”Grefsengutter”.

– Først var vi litt redde for at det skulle bli for mye ”park”, men det har blitt akkurat passe. Og steintrappene er helt flotte. Dette er fin tilrettelegging for turfolk og andre. Sognsvann er jo et vakkert og flott utgangspunkt til marka, og med en kjempemessig p-plass.

Turstien åpner igjen

Bymiljøetaten kan også fortelle at turstien rundt Sognsvann, som har vært stengt siden i fjor høst mens Oslo kommune har rehabilitert damanlegget, nå åpner igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.