RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med leire i hendene: Rein Follestad og Irene S. Sandved sammen med ekteparet Sowgand og Kiumars.
Med leire i hendene: Rein Follestad og Irene S. Sandved sammen med ekteparet Sowgand og Kiumars. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG

– Nå yrer det av liv her!

Hyppig utskiftning av leietakere har skapt hodebry, men nå er kunstnerne kommet for å bli i Vækerøstuene.

VÆKERØ: Du har kanskje sett dem før, de små røde husene som ble bygget på slutten av 1700-tallet. I sterk kontrast til E-18, i begge retninger, susende rett på utsiden. Bygningene eies av Bestum Vel og huser for øyeblikket keramikk-, grafikk-, glass-, tekstil- og industrikunst. Med andre ord: Det perfekte miljøet for kreativitet og samspill.

– Skaper liv

– Selv har jeg vært her i over 30 år, så jeg har kommet for å bli, sier keramiker Rein Follestad.

Han innrømmer raskt at det var spennende da keramiker Irene S. Sandved ble med på laget.

– Det er alltid trivelig å få inn nye kunstnere, da blir det liv i disse gamle bygningene.

– Åpent fellesskap

For kort tid siden fikk Follestad og Sandved et ektepar fra Iran på besøk. Sowgand og Kiumars bor i bydelen og synes kunstner-husene er det perfekte sted for å praktisere norsk og for å bli bedre kjent med den norske kulturen.

– Jeg fikk deres navn og telefonnummer fra bydelen og synes umiddelbart det virket spennende. De jobber begge med keramikk og har allerede funnet seg til rette. Selv tenker jeg at det er nettopp dette vi har lyst til å være; Et inkluderende sted for kunst og kunstnere, smiler Sandved.

Hun har i tillegg allerede begynt å glede seg til juleutstillingen, hvor Vækerøstuene er åpne for publikum hver helg i desember.

– Det er inspirerende å være her og det tror jeg vi alle merker. I desember håper vi så mange som mulig tar turen hit for å se litt av det som skapes her.

Glasskunst møter industri

I bygningene rett ved siden av holder Unn Catrin Vinjor, Anne Haavind og John André Hanøy til. Sistnevnte er akkurat i ferd med å flytte inn i «Tverrleiken».

– Jeg synes dette virker som et kjempespennende miljø. Selv har jeg vært i klesbransjen i mange år, blant annet som daglig leder i Voga, men nå er det kreativ jobb som gjelder, sier Hanøy og legger til:

– Jeg driver med mange spennende prosjekter. Min idé går på gammel industribelysning som møter nåtidens industribelysning. Men det er bare en liten del av hele visjonen, sier han og titter bort på sin gode venninne Anne Haavind.

– Vi er veldig glade for å ha han med på laget. Jeg tror dette blir veldig bra. Det er ikke umulig at vi skal gjøre prosjekter sammen heller. Det får tiden vise, sier Haavind som er glass-, grafisk- og visuell kunstner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere