RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei mener Naboaksjonen, som vil synliggjøre at det er direkte siktlinje mot den planlagte kunstisbanen fra Bogstad gård. Foto: Naboaksjonen
Nei mener Naboaksjonen, som vil synliggjøre at det er direkte siktlinje mot den planlagte kunstisbanen fra Bogstad gård. Foto: Naboaksjonen

– Naboaksjonen jukser med bilder

Bo Callander mener Naboaksjonen mot kunstisbane på Bogstad bruker grov bildemanipulering – for å overbevise Miljøverndepartementet.

BOGSTAD: I et brev til Miljøverndepartementet har Naboaksjonen lagt ved flere bilder som skal understøtte aksjonens argumenter.

Brukt kraftig zoom

– Hvordan kan man forholde seg til troverdigheten i brevet som er sendt departementet når Naboaksjonen bevisst jukser med bilder? De fleste husker vel bildet av "atombombeeksplosjonen", som skulle beskrive lysvirkningen fra kunstisbanen. Dette er ikke noe bedre. For å ta det første bildet tatt mot Bogstad skole. Her står det at bildet er tatt fra vannkanten ved veien opp mot hovedhuset til Bogstad gård. Der får vi se Bogstad skole som om den ligger rett ved Bogstad gård. Dette skal bevise hvor godt synlige de planlagte lysmastene blir, fordi man her tydelig kan se mastene for golfbanens nettskjerming. Det Naboaksjonen ikke sier noe om, er at de har brukt kraftig zoom på kameraet for å få dette til. Man kan ikke skjelne dette med det blotte øye. Da må du bruke kikkert. Det er 1,3 kilometer bort til skolen. De har også lagt ved et zoombilde tatt fra gården, som til alt overmål viser at skolen er nesten helt skjult bak trærne, sier Callander, talsmann for kunstisprosjektet.

Uhederlig

Han reagerer også sterkt på at Naboaksjonen bruker et bilde hvor de tidligere er blitt gjort oppmerksom på at det ikke beskriver parkeringssituasjonen ved golfbanens klubbhus.

– Jeg blir oppgitt. Parkeringskapasiteten ved klubbhuset har vært et diskusjonstema, fordi Naboaksjonen hevder at den er mye brukt som utgangspunkt for skiløpere til Marka. Gjennom hele vinteren har vi dokumentert at det er god plass og svært få som bruker parkeringsplassen i vintersesongen. Dermed vil det også bli plass for dem som eventuelt kommer kjørende til kunstisbanen. Så legger Naboaksjonen ved et bilde tatt 7. februar i år som "beviser" at parkeringsplassen er smekk full og sterkt belastet i helgene. Vi har gjort Naboaksjonen oppmerksom på at denne dagen var det to arrangementer på klubbhuset, blant annet dåp med mange gjester. Likevel prøver Naboaksjonen å bruke dette som fotobevis. Det synes vi er uhederlig, sier Callander.

Litt komisk

– For ytterlige å bevise hvor vanskelig parkeringsforholdene er, så har de tatt et bilde fra parkeringsplassen ved Statoil og Kiwi på Bogstad. Det er jo for så vidt greit nok å vise at det er mange som benytter seg av KIWIs åpningstider på en søndag, men vi har aldri sagt at vi skal bruke denne plassen til noe som helst. Vi har avtale med NAF på Bogstad Camping om at vi skal få brøytet parkeringsplasser inne på selve campingplassen ved behov, når vi for eksempel har vårt tradisjonelle cuparrangement for barn. Det er for øvrig litt komisk at bildet dessuten viser at det er flere ledige parkeringsplasser, sier Callander.

Ønsker seriøsitet

Etter at bystyret har vedtatt kunstisbanen på Bogstad, er saken gått til Miljøverndepartementet (MD) som siste instans. Fylkesmannen er saksbehandler for MD.

– Brevet som er sendt fra Naboaksjonen, fører de samme argumentene som tidligere når det gjelder lyd- og lysforhold, markaloven samt betydningen for kulturlandskapet. Her er det ikke noe nytt. Jeg skulle ønske at Naboaksjonen hadde forholdt seg seriøst til dette og ikke til de grader jukse med bildemanipulering, sier Callander.


 


 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere