*Nettavisen* Nyheter.

– Nærmiljøet har holdt meg i form

Geir Olav Lauritzen har flyttet til Kringsjå for tolv år siden. Det har hjulpet ham til å holde seg i form, mener han selv. Folkehelseinstituttet vil vite om det også gjelder flere. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Kringsjå-mannen Geir Olav Lauritzen lot seg teste i undersøkelsen da han var 30. Nå er han 39 og mener selv han er i like god form.

KRINGSJÅ: – Jeg takket ja til å delta fordi det var en god mulighet til å få en gratis helsesjekk, sier Lauritzen.

Ni år etter at han deltok i den store helseundersøkelsen har han fylt ut spørreskjemaet som oppsummerer status i dag. Selv føler han seg fortsatt i bra helsemessig form, noe undersøkelsen sist gang også bekreftet.

– På den tida drev jeg aktivt med friidrett; konkurranseløping, og trente hver dag og vel så det, og var veldig opptatt av kostholdet, sier Lauritzen.

Han la opp den 15-årige løpekarrieren for fire år siden. I dag trener han fortsatt fast, enn dog mer for trimmens skyld.

– I en periode var treningen såpass intens, at det nesten ble litt mer enn forsvarlig mengde, sier Lauritzen.

Som en del andre idrettsfolk pådro han seg plager og slitasjeskader på grunn av treningen.

Lauritzen jobber i IT-bransjen, og har en tidvis stillesittende arbeidsdag. Men han tror ikke det er slik at de som er i lite fysisk arbeid er dårligere til å bevege på seg enn andre.

– Nei, tvert imot. Mitt inntrykk er at akademikere generelt er flinkere til å trimme i forhold til andre grupper i samfunnet.

Da han flyttet fra Groruddalen til Kringsjå for 12 år siden, var det blant annet på grunn av nærheten til gode treningsfasiliteter for løping.

– Jeg tror det å bo i Nordre Aker har hatt en positiv virkning på helsen min. Hadde jeg bodd i byen ville jeg nok ha trent mindre, konkluderer Lauritzen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.