*Nettavisen* Nyheter.

– Når blir Carl Berner ferdig?

De burde kanskje ikke smilt, men de to kameratene synes Carl Berner-prosjektet begynner å ligne en fadese. – Dette tar altfor lang tid, sier Frank Rødsand og Asgeir Nordengen. FOTO: LARS ROAR RUD

Det spørsmålet har Frank Rødsand og kameraten Asgeir Nordengen stilt seg uttallige ganger. De synes de har vært tålmodig lenge nok nå.

Klikk på bildet for å forstørre.

Området rundt Statoil preges av stillstand. De skjønner ikke hvorfor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Også her i krysset mot Grenseveien har det stått stille i lang tid.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nye busskur i Christian Michelsens gate blir det ikke noe av, ifølge vegvesenet.

CARL BERNER: Det skulle bli så bra når krysset etter planen skulle stå ferdig i disse tider. Men Carl Berner preges fortsatt av kaos, bygging, graving, boring, legging av rør og gatedekke. Det bygges litt her og det bygges litt der. Nå spør naboene seg hvorfor ting tar så lang tid.

Krever fortgang

Det starta i april 2008. Carl Berner skulle bygges om og bli fin. Drøyt to år senere ser det langt ifra ferdig ut. Byggearbeider er til dels stanset helt opp, eller går tregt. Frank Rødsand er en av mange i nabolaget som etterlyser framdrift på prosjektet.

– Jeg synes dette tar veldig lang tid. Ting går fryktelig tregt. Vi spør oss hvor lenge dette skal vare, sier han.

Vegvesenet svarer: Ferdig i september

Kameraten Asgeir Nordengen sier seg enig. Det er en stor prøvelse å bo midt i et anleggsområde over lang tid.

– Det er slitsomt og frustrerende. De skulle jo bli ferdig til 1. juni. Det kan da umulig gå, sier han.

Mange løse tråder

En nabo av Rødsand kaller alt sammen for «skandale». Carl Berner-prosjektet er det merkeligste Rødsand har vært vitne til.

– Det virker planløst og lite effektivt. De begynner et sted, slutter brått, for så å starte opp et annet sted. Hvorfor gjør man seg ikke ferdig på et sted av gangen, spør han.

Han viser til det svære krateret utenfor Statoil. Her har det stått stille i månedsvis, ifølge Rødsand.

– Det har stått brakk lenge. Hva er planen her? Blir veien stengt permanent? Vi får ingen informasjon, sier han oppgitt.

Firkanta «rundkjøring»

Firkanten midt i krysset er også noe han stiller seg undrende til. Som bussjåfør på 20-bussen, vet han hva han snakker om.

– Jeg kjører den av og til som ekstrajobb. Du må opp på asfalten i midten for å komme rundt. Hva skjer når de fjerner den midlertidige asfalten, spør han seg.

Ifølge Rødsand er utforminga av krysset også trafikkfarlig.

– En gang jeg satt her og drakk kaffe, kjørte en leddbuss for langt inn og dro med seg betongelementene. Kommer du galt inn her, har du et problem. Jeg tror ikke den firkanten er noe sjakktrekk, sier Rødsand.

Han lurer på om busskuret i Christian Michelsens gate skal skiftes ut.

– Jeg skal vedde hundre kroner på at når alt står ferdig, finner Ruter plutselig ut at de skal ha nytt busskur. Så må de grave opp gata igjen. Bare tenk hvor mye disse forsinkelsene fordyrer, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.