RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Når de har karret seg så langt i cupen skal de endelig få lov til å leke med de store gutta


SLAGET OM OSLO: Kan Lyn slå ut Vålerenga allerede i første runde i NM? ARKIVFOTO
SLAGET OM OSLO: Kan Lyn slå ut Vålerenga allerede i første runde i NM? ARKIVFOTO
Norges Fotballforbund har satt opp kampoppsettet i første runde NM. Og det er duket for en godbit på Frogner stadion 1.mai.

OSLO: Endelig skal Lyn og Vålerenga igjen måle krefter når lagene møtes i 1.runde i NM for herrer tirsdag 1.mai på Frogner stadion eller Bislett.

Endelig byderby

Det kommer til å bli fullsatt stadion, enten det er på Frogner eller Bislett. Og Klanen gleder seg til Oslo-derbyet på arbeiderenes frihetsdag.

– Når de har karret seg så langt i cupen skal de endelig få lov til å leke med de store gutta. Jeg er ikke nervøs en gang foran oppgjøret, sier Klanens talsmann, Christian Kjellsen, til dittOslo.

Han sier at de har savnet oppgjørene mot Lyn og det er gledelig at NFF satt opp de to lagene i første runde.

– Dette er det eneste byderbyet i Norge. Nå slipper vi byderby mot svenskene fra et kryss på Skedsmo. 1.runde i cupen er alltid gøy og det skal bli bra stemning foran et utsolgt Bislett, sier Kjellsen.

– Men dere ble slått ut av andredivisjonslaget Kjelsås i fjor?

– Det var i andre runde. Første runde pleier å gå greit. Vi får heller mobilisere når vi møter bedre motstand fra andre divisjon i andre runde, ler Kjellsen.

LES OGSÅ:

Lyn klare for NM

Vålerenga vant siste byderbyet

Ingenting å tape

Bastionens talsmann, Kristoffer Smith-Meyer, gleder seg også til festen 1.mai.

– Vi kryssa fingrene for at vi fikk Vålerenga. Nå blir det en fest mellom de to eneste lagene i Oslo med potensiale og oppslutning, sier Smith-Meyer.

Han mener at Vålerenga ikke kommer til å få det lett under første runde i NM.

– Vi har et veldig bra lag med mange ekte lyngutter. De kommer til ha en fantastisk moralsk innstilling i denne kampen. Det er alltid en Askeladd i cupen, sier han.

Bastionen håper at kampen spilles på Frogner, men har forståelse om den blir satt opp på Bislett.

– Økonomisk er Bislett det beste alternativet. Men vi føler oss hjemme på Frogner og det er en intim stadion med god atmosfære. Vi kommer til å vinne tribunekampen om den spilles der, sier han.

Han innrømmer at byderbyet kommer tidligere enn hva de trodde.

– Etter konkursen for to år siden trodde vi at det ble lenge til vi fikk spille osloderby igjen. Men vi har ingenting å tape i denne kampen, så det er bare å glede seg, avslutter Meyer-Smith.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere