– Når får vi leke på Lille Bislett?

Øyvind Moe, Finn- Arne Weltzien, Constance Ursin, Marie Moe, Mads Ursin- Weltzien, Madeleine Moe, Julie-Ann Ferignac, Elisabeth og Gustave Moe.

Øyvind Moe, Finn- Arne Weltzien, Constance Ursin, Marie Moe, Mads Ursin- Weltzien, Madeleine Moe, Julie-Ann Ferignac, Elisabeth og Gustave Moe. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Barn og foreldre er lei av at de ikke har en ordentlig lekeplass i bydelen. Lille Bislett bør stå klar til neste sommer, mener denne gjengen.

Gustave prøver seg på et kast på den mildt sagt slitte basketballbanen på Lille Bislett.

BISLETT: Usikkerheten er fremdeles stor for mange, når det kommer til Lille Bislett. Lokalavisen skrev i forrige uke om Ungdomsrådets forventninger om at bydelen bør legge press på Idrettsetaten, og nå reagerer også flere av småbarnsforeldrene i strøket.

– Det er vanskelig å finne lekeplasser for barna, når de begynner å bli for store for barnehager og parker, sier Constance Ursin.

Hun har bodd i strøket sammen med Finn- Arne Weltzien og tre barn i flere år, og har opplevd gamle Lille Bislett, riving og bygging av stadion, og de mange lange planene om å ferdigstille et nytt lekeanlegg på den gamle lekeplassen

Lover aksjoner

– Jeg vil ha en fin fotballbane her, sier Gustave Moe som gleder seg til Lille Bislett kan inntaes.

– Det er rart at det tar så lang tid, sier pappa Øyvind Moe som mener det er på sin plass å kreve at noe skjer. Pengene er der, planene er klare men lite skjer på plassen. Idrettsetaten har lovet å sette gang arbeidene i november. Blir ikke dette en realitet lover foreldre og barn å campe på plassen, og markere sitt standpunkt.

Klart til våren

Bydelspolitikere, Ungdomsrådet og småbarnforeldrene er opptatt av at Idrettsetatens løfter blir innvilget.

– Grunnarbeidet starter i november, sier Kristian S. Moen i Idrettsetaten.

– Det skulle jo ha vært klart her for lenge siden, sier Finn- Arne Weltzien som også håper på at fristene overholdes.

– Vi regner selvfølgelig med at barna ikke mister lekeplass på området som går til parkeringsplasser, sier Marei Moe som får støtte av de andre foreldrene. Planene er nemlig å bruke deler av området til parkeringsplasser for busser som tilhører Bislett stadion for ulike arrangementer.

– Barna trenger et sted å leke. Det er jo ikke lov til å bruke gressmatten på Bislett stadion, sier ØyvindMoe.

– Vi var veldig mye i Stensparken og på St. Hanshaugen før, men barna trenger en ballplass og et ordentlig koselig fint lekeområde, sier Constance.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag