RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Når Midgardsormen kommer må vi gjøre det tryggere her

– Dette kunne blitt en idyll, sier Per Østvold. Han vil øke tryggheten langs Akerselva med lys og gangveier.

GRÜNERLØKKA: Nytt kloakksystem i Oslo anlegges. Den såkalte Midgardsormen fører til oppgraving langs Akerselva, fra Bjørvika og opp til Vaterland.

Nå ser SV-politiker og BU-leder på Grünerløkka, Per Østvold, muligheten til å forvandle nedre del av Akerselva til en idyll. Han, og flere med ham, vil ha gangveier på begge sider av elven.

– Akerselva er bakgården og nabolaget til flere mennesker. Men flere mennesker er utrygge i disse områdene. Når det først må graves opp, så er det rett anledning til å få gangveier på begge sider, med masse lys. Dette vil bidra til å trygge området, sier han.

LES MER OM BJØRVIKA OG FJORDBYEN HER

Øker trygghet med lys

Gangveier bør anlegges der det kan på vestsiden, hele veien fra Vaterland til Cuba. Østvold har tro på en flytende løsning på deler av strekningen.

– Der det ikke går å anlegge fast gangvei, bør det være flytebrygger, slik at det blir en helhetlig vei.

Men gangvei alene er ikke godt nok. Her må lys og opprustning til.

– Med gangveier, lys og en forskjønnelse vil det komme folk. Og jo flere som er her, jo tryggere vil det bli. Og vi er veldig opptatt av tryggheten i bydelen. Vi må skape bedre boforhold her, og nå er den gylne muligheten her, sier Østvold.

LES MER OG SE BILDER AV FREMTIDSDRØMMEN HER

Et glemt område

Det er nå den gylne muligheten er, mener Østvold.

– Se hvordan det ser ut her, sier Østvold. Nedre del av Akerselva er glem. Å gjøre noe her senere er fullt mulig, men nye utgravinger vil koste mye mer. Å anlegge gangveier når det først skal graves vil ikke koste så me mer. Nå vil jo vannet også bli betydelig renere. Såpass rent at man i framtiden kan stå og fiske her, sier Østvold.

Ikke enig

– At det bør anlegges gangveier på hele strekningen langs vestsiden av Akerselva er jeg ikke enig i, sier miljø- og samferdselsbyråd, Ola Elvestuen (V). Han påpeker at det er gode gangveier langs elven, og at disse blir hyppig benyttet.

– Jeg kan ikke se at en gangsti på vestsiden er avgjørende for tryggheten. Eksisterende gangvei er godt brukt, og elven er en attraksjon i seg selv, sier Elvestuen.

Han forteller at det allerede gjøres tiltak for å skape en økt trygghet. Belysningsplan, og opparbeiding av parken ved nedre foss er noen av tiltakene.

– Også har vi Oslovaktene, og de fungerer bra. Men når Midgardsormen nå anlegges, blir det gjort slik at det blir muligheter for anleggelse av gangveier senere, sier byråden.

Han sier at kloakksystemet må tas først.

– Vi kan ikke bare anlegge gangveier fordi noen ønsker det. Vi må se på tilleggskvalitetene ønskene gir. Siden det legges opp til å kunne etablere gangveier senere vil det ikke bli dyrere å anlegge gangveier i fremtiden, sier Elvestuen.

 

LES FLERE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Fant sin beste venn drept av ulv

Trafikkofre minnes med kortesje

Savnet 11-åring funnet hjemme

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere