RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Nasjonalromantikk og Street art


 
 
Utstillingen "Adapsjon" på Galleri Ramfjord i februar forteller historier i forskjellig lag og tid. Kunstneren Jannecke Lønne Christiansen er denne gang opptatt av reisen og glimtene av minner som den bringer med seg.

Gjennom de koloristiske fotomaleriene og de digitale collagene viser Lønne Christiansen oss hvordan tid, kontekst og betrakterposisjon er styrende for hvordan vi opplever verden. Utstillingens tittel Adapsjon henspeiler på måten de fotografiske referansene er tilpasset maleriet og motivets formspråk.

I denne utstillingen er Lønne Christiansen mer opptatt av kunsthistoriske referanser. I den nye serien med digitale arbeider finner vi bl.a. verket Etter I. C. Dahl (2008). Her kombineres det naturlyriske med et ekspressive. I maleriet In some Gods name benytter Lønne Christiansen også sjablonger som gir en referanse til street art og bruken av skrift.
Her er det Linnes klassifisering av artene som er overført, en referanse kunstneren også tidligere har brukt.

Christiansen har sin bakgrunn fra Kunstakademiet i Bergen (1973-78) der hun studerte maleri under Morten Krohg. Hun har de siste ti - femten årene arbeidet innenfor ulike sjangere, men med hovedvekt på maleri. Christiansen har i tillegg til flere separatutstillinger arbeidet med utsmykking, både som utøver og som kunstnerisk konsulent. Hun har deltatt på ulike kunstprosjekter i inn- og utland og er innkjøpt av en rekke offentlige institusjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere