RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Naturen og livet!


Kunstner Harriet Backer på utstillingsåpningen i Rådhuset.
Kunstner Harriet Backer på utstillingsåpningen i Rådhuset. Foto: F
Hun er frisk, fri og fritttalende med et brennende engasjement for sten og mosaikk. Kunstner Harriet Backer er stadig aktuell!

SLEMDAL/SENTRUM: – Denne utstillingen har virkelig blitt nydelig. Det er mye takket være min sønn og et knippe gode venner som har hjulpet meg med monteringen. Det er en av de flotteste utstillingene jeg har hatt, sier Backer om mosaikk-utstillingen som nå pryder veggene i Rådhusgalleriet.

Øyeblikket

Cirka 35 bilder har fått plass. De fleste laget spesielt til utstillingen, men også noen litt eldre.

– Bildene blir til i øyeblikket. Jeg har holdt på såpass lenge at jeg er teknisk dyktig, men forarbeidet, det tar gjerne tid, sier hun.

I flere måneder samler Backer sten og hugger den så til ønsket form. Når mørtellaget er kommet på er hun fri.

– Jeg er fullstendig fri til å arbeide og bildet oppstår derfor i øyeblikket. Det er et spennende liv, det er det virkelig! sier hun.

Hjemme på Slemdal slippes kreativitetsen løs i et 100 kvadratmeter stort atelier. Her samles alt av interesse som senere vil få nytt liv i kunstnerens hender.

– Jeg samler sten hele tiden, hvor enn jeg kommer. I 25 år har jeg tatt turen til Svalbard og blant annet samlet brent sten etter Kings Bay-ulykken i 1962. Jeg plukker også med meg fossiler som jeg tar med meg til atelieret, sier Backer.

– Con Amore..

Men hennes hjerte er i Italia. Etter endt Kunst– og håndverkskole dro den unge Backer på egenhånd til Ravenna i Italia, bedre kjent som mosaikkunstens vugge. Og så ofte hun kan går turen tilbake.

– Jeg har latt en arm og et hjerte blir i dette landet. Jeg er nok litt av en kosmopolitt. Og, jeg elsker livet, sier hun.

Utstillingen i Rådhusgalleriet står til søndag. Åpent alle dager fra klokken 12.00-18.00. Inngang fra sjøsiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere