Gå til sidens hovedinnhold

– Nederlag for Oslo om Huken nedlegges

Miljørådgiver Bård Bergfald er ikke i tvil: Bystyrevedtak om å stenge Huken er en stor miljøsynd.

HUKEN: Bergfald mener nærmiljøorganisasjoner som Lillomarkas venner, Alnaelvas venner og borrettslag på Ammerud, som har kjempet mot pukkverket i Ammerud, i marka, i årevis- og nå til slutt vunnet frem etter at bystyret vedtok å legge ned Huken, rett og slett forfekter holdningen:

«Not In My Backyard», med andre ord: Pukkverk må vi gjerne ha, men ikke i mitt nabolag.– Og det er fair. Men man kan ikke trylle geologiske ressurser andre steder. Man kan ikke ved et politisk vedtak flytte olje og gass i Nordsjøen til et annet sted! Sånn er det også med Huken. Den steinen med best kvalitet til å lage solid og støydempende asfalt ligger faktisk på Huken. Å tro noe annet er helt feil, sier miljømannen fra Ekeberg, på den andre siden av byen.

LES OGSÅ: Fra 1. januar 2015 er det slutt på Huken

– Arrogant

– Beint frem arrogant, opplever leder av Alnaelvas venner Erik Grønvold, at utsagnet til Bergfald er.

– Det ligger pukkverk oppover, i Nittedal og på Hadeland, som leverer like bra stein som Huken, sier Ammerud-beboeren.

Han har i årevis hørt lastebiler og trailere dundrer forbi med enorme steinmasser til og fra Huken, som ligger innerst i Ammerudveien.

Å kalle beboerne på Ammerud miljøfiendtlige opplever de som vondt og leit.

– Jeg har vært medlem av Fremtiden i våre hender i 30 år. At jeg skulle være motstander av miljøtiltak som bedrer miljøet, det finner jeg meg ikke i, sier leder av Lillomarkas Venner, Frode O. Hansen.

Gjenganger

Nedleggelse av Huken Pukkverk er en gammel gjenganger blant lokalbefolkningen på Ammerud.

– Oslo Vei ser ikke ut til å ta innover seg at Huken ligger inne i Marka. I et skjørt og vakkert område, med tør jeg påstå, Oslos flotteste badevann. Pukkverket ligger i marka. Det kan vi ikke fortsette med, sier han.

Han kan ikke fatte og begripe at Oslo Vei ikke vil gi seg nå, nå som bystyrevedtaket om nedleggelse og etterbruk er i gang.

– Nedleggelse av Huken vil være et stort nederlag for Oslo, sier Rolf Utgård, i Oslo Vei.


Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget