*Nettavisen* Nyheter.

– Nemnda har opptrådt utenfor mandatet

Bekkelaget & Nordstrand eiendom er ikke enige med Reklamasjonsnemda og er lei seg for at saken har gått så langt.

HOLTET: – Grunnen til at vi ikke godtar avgjørelsen er primært at nemnda har opptrådt utenfor sitt mandat ved å ta stilling til erstatningssum. Nemnda skal primært ta stilling til om megler har opptrådt i strid med god meglerskikk og kun konkludere hvorvidt så har skjedd eller ikke. Det andre grunnen er at vi ikke er enige i nemndas avgjørelse om at jeg har opptrådt i strid med god meglerskikk, sier faglig leder Hanne Heiberg i Bekkelaget & Nordstrand eiendom.Hun er lei seg for at saken nå er stevnet for tingretten.

– Det er svært kjedelig å bli brakt inn for klagenemnda, og det første gang jeg har blitt stevnet siden jeg begynte som eiendomsmegler i 1985. Mitt forsikringsselskap ga tilbud om forlik, men dette ble ikke akseptert av kjøper, sier Heiberg.

Omstridt heftelse

Bekkelaget & Nordstrand eiendom markedsfører seg som en megler med god lokalkunnskap, men mener det var vanskelig å fotutse utviklingen på Holtet.

– Den omstridte erklæringen er tinglyst på stort sett alle eiendommer i Oslo oppført etter 1950-tallet. Det lå flere tinglyste erklæringer på eiendommen, og alle med unntak av den til Oslo kommune ble rekvirert fra Kartverket. Grunnen til at jeg ikke rekvirerte denne var at det i prospektet ble tatt inn et reguleringskart i farger som viste at Pareliusveien var og er regulert bredere enn det som var opparbeidet i 2007, samt at jeg alltid informerte mine kunder muntlig om at dette er en standard formulering fra Oslo kommune som gir kommunen rett til vederlagsfri opparbeidelse dersom utvidelse skulle bli vedtatt, sier Heiberg.

Så ikke konsekvensene

I 2007 var det nok få som skjønt konsekvensen av fortetningsplan for Holtet, verken omfanget av blokkbebyggelse eller veiutvidelsen.

– Jeg er oppvokst og bosatt på Holtet, og har i mine 20 år som eiendomsmegler på Bekkelaget & Nordstrand aldri opplevd at veier i området har blitt utvidet på tilsvarende måte, og med tanke på at Pareliusveien i realiteten er og var en blindvei da den er privat mot Torsborgveien, gjorde at tanken på en eventuell veiutvidelse skulle kunne bli en realitet helt fjern, sier Heiberg.

LES OGSÅ: Ingen sanksjonsmuligheter og Megler opplyste ikke om kostbare heftelser

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.