*Nettavisen* Nyheter.

– Nesten som «Champions League»

Trener for Hasle/Løren, Kai Arild Lund, ser frem til kvalik til 2. divisjon som fersk seriemester. Foto: Foto: Thomas Granerød

Med seieren over Årvoll er Hasle/Løren seriemestere i sin avdeling i 3. divisjon – selv med én serierunde igjen å spille. Nå blir alt fokus rettet mot kommende kvalik mot Lillestrøm 2.

Klikk på bildet for å forstørre.

Henrik Thorbjørnsen fikk kjempetreff og sendte ballen i krysset etter bare to minutters spill. Foto: Foto: Thomas Granerød

Klikk på bildet for å forstørre.

Eirik Lyssand (midten) har nettopp sørget for 3-2 til Hasle/Løren og dermed sikret laget seg seriemesterskapet én runde før slutt. Foto: Foto: Thomas Granerød

LØREN: – Dette blir kjempemorsomt og samtidig en ny situasjon for oss, nesten litt som «Champions League», med to kamper det skal avgjøres på.

– Så ja, svaret er absolutt ja til at laget og jeg gleder oss masse til kvalifiseringen mot Lillestrøm 2, sier en storfornøyd trener Kai Arild Lund til Lokalavisen Groruddalen.

Fikk det tøft mot Årvoll

Mot Årvoll fikk Hasle/Løren det tøft, vertene liker nemlig ikke noe spesielt å møte en motstander som slår langt og spiller fysisk, men de har vist gjennom sesongen at de mestrer det meste av ulike motstandere.

Hasle/Løren lå nemlig bakpå med 1-2 etter at Årvoll fikk tilkjent sitt andre straffespark i kampens 54. minutt.

Da så det unektelig stygt ut for hjemmelaget som var avhengig av tre poeng for å sikre seriemesterskapet én runde før slutt – i tillegg fikk Daniel Hamnes marsjordre rett før pause grunnet munnbruk. Men, dette virket bare til å trigge Hasle/Løren-mannskapet enda mer.

Presset på

Målrettet og hardt arbeid for utlikning ga redusering trekket etter en dødball, da Trygve Hunemo kontant sparket ballen i målet fra tre meters hold med omlag tyve minutter igjen av oppgjøret.

Seks minutter senere var det gjestenes Håkon Eren som så rødt da også han fikk marsjordre for munnbruk.

Hasle/Løren viste seg som oftest farligst da laget spilte opp de gode kantspillerne sine – og spesielt fra dems høyre side. Dette skulle vise seg å bli helt utslagsgivende i jakten på spill i neste års 2. divisjon.

Henrik Haagensen fikk en ny bra pasning å jobbe med, dro seg fint mot dødlinja og serverte ballen perfekt inn til innbytter Eirik Lyssand som relativt enkelt kunne gi sitt kjære Hasle/Løren en fortjent ledelse ti minutter før ordinær tid – og til slutt en seier mot Årvoll.

– «Always expect the ball»

– Det var bare helt utrolig deilig å se den ballen gå i mål og det var et perfekt innlegg fra Henrik Haagensen som jeg heldigvis kom først på, sier matchvinner Eirik Lyssand rett etter kampslutt.

– Vil videre sitere min gode gamle trener og tidligere Lillestrøm-spiller André Krogsæter: «Always expect the ball». Tror det er passende å si etter den scoringen min i dag, avslutter Lyssand.

– En herlig kameratgjeng

Hasle/Løren-trener Kai Arild Lund virket ikke til å være spesielt overrasket over at laget hans nå er seriemester og følgelig er klar for kvalik;

– Disse gutta besitter en helt unik vinnervilje. Det er sikkert andre lag som er bedre enn oss, men ingen har det vinnerinnstinktet som gutta mine har, skryter treneren etter at sjampisen har sprutet ferdig i garderoben.

– Det er en herlig kameratgjeng, der 13 av spillerne har spilt sammen for junior-interkretslaget til Skeid som jeg var så heldig å trene for noen år tilbake.

– Gleder oss til kvalik

Hasle/Løren skal nå møte Lillestrøm 2 etter at den siste serierunden er ferdispilt neste uke, og treneren bedyrer at Lillestrøm er et lag som står bra til hans eget;

– Ja, nå er det kvalik som gjelder. Vi gleder oss masse til de to kampene som nevnt og jeg mener Lillestrøm 2 spiller en slik type fin fotball som vi foretrekker å spille i mot, avslutter hjemmelagets dyktige trener Kai Arild Lund til Lokalavisen Groruddalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.