– Nesten som ekstrem oppussing

– Skolen vår er nå den fineste i Oslo, mener Dunia Ballaghech og Isak Prinos. FOTO: Anita Bakk Henriksen

– Skolen vår er nå den fineste i Oslo, mener Dunia Ballaghech og Isak Prinos. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Grunerløkka skole har fått en velfortjent opprustning, og leder i elevrådet Isak Prinos (11) mener det er bedre enn å vinne i lotto.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ass. rektor John Myrlund fikk blomster av leder for sanitærprosjektet i Oslo, Geir Hansen. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene har selv laget Mosaikk som pryder veggene på skolen. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Skolens fasade er blitt helt oppgradert, men fremdeles beohldt det originale utseende. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Kranene er også automatiske, noe som bedre den generelle hygiene. Elevrådsleder Isak Prinos demonstrerer. FOTO: Anita Bakk Henriksen

Klikk på bildet for å forstørre.

Et av toalettbyggende har blitt gjort om til oppholdsrom fro elevene i friminuttene. FOTO: Anita Bakk Henriksen

GrûNERLØKKA: – Før var det skikkelig skittent og ekkelt her, spesielt på doene, men nå har alt blitt nytt og det er kjempefint. Føler som om vi har vært med på det programmet Ekstrem oppussing, sier en smilende elevrådsleder.

Berømmer skolen

Tolv år gamle Dunia Ballaghech er nesteleder i elevrådet, og hun synes det er litt dumt at hun bare har et år igjen.

– Nå er skolen blitt så utrolig mye finere og renere, så nå skulle jeg nesten ønske at jeg skulle gå her lenger, sier hun.

Østkantavsia var med på gårdsdagens omvisning på skolen sammen med representanter fra undervisningsbygg og ledelsen ved skolen.

– Det har vært et utrolig godt samarbeid med skolen, og andre har mye å lære av hvordan de har håndtert prosessen, sier seksjonsleder i undervisningsbygg, Andreas Thorsnes.

Han berømmer skolens ledere og lærerne som han mener har vært utrolig tålmodige og dyktige det tre kvart året som fasadeoppussingen holdt på.

Holdt seg hele dagen

Det var en stolt rektor Eva Eek Olsen og assisterende rektor John Myrlund som fotalte om alle forandringen som har blitt gjort på skolen. Blant annet prydes veggene av flotte kunstverk i mosaikk som elevene ved skolen selv har laget. De har også fått nye dusjer, toaletter, og garderober, noe om var sårt trengt.

– Vi fikk høre fra flere elever at de holdt seg hele dagen på skolen fordi de ikke ville bruke toalettene våre. Slik kunne vi ikke lenger ha det, forteller Myrlund.

Fredet bygg

Grünerløkka skole ble bygget i 1895, og har sammme akitekt som Paulus kirke som ligger på andre siden av veien. Skolen er i tillegg til å være et verneverdig bygg også fredet. Ledelsen ved skolen var veldig glad for at oppussingen av fasaden ble gjort med stor respekt for nettopp dette.

– Alle stein og fuger er oppgradert, og det er fjernet fukt. I tillegg er alle vinduer skiftet, men skolen fremstår fremdeles i sin originale versjon fra 1895, sier Myrlund.

Han er svært fornøyd med at de har klart å kombinere tre ulike prosjekter, sanitær, klima og indre vedlikehold, og føler de har fått mye under en paraply. Det virker som om barna også er glade for forandringen, og flere fortalte Østkantavisa at nå gleder de seg til å bruke doene igjen.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.