RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OPPGITT: Einar Midgaard har sett seg lei på at gangveien under jernbanen mellom Breidablikkveien og en stikkvei opp fra Mosseveien vanskjøttes, og han håper nå Jernbaneverket og kommunen setter selve stien i stand.
OPPGITT: Einar Midgaard har sett seg lei på at gangveien under jernbanen mellom Breidablikkveien og en stikkvei opp fra Mosseveien vanskjøttes, og han håper nå Jernbaneverket og kommunen setter selve stien i stand. Foto: Foto: Aina Moberg

– Noen må ta på seg ansvaret

Gangveien mellom Breidablikkveien 8 og en stikkvei til Mosseveien, er i så dårlig forfatning at folk er redde noen skal skade seg stygt når de går der.

LJAN: Nabo Einar Midgaard har i flere år etterlyst hjelp til å vedlikeholde den bratte 70 meter lange gangveien under jernbanelinjen.Han forteller at Breidablikkveien har et lavbrekk der gangveien tar av.

Viser ingen vilje

– Ved sterke regnskyll strømmer derfor vannet nedover gangveien som nå er spylt ren for finmasser. Fotgjengerne går på dels høyst ujevn pukk, dels bart fjell. Nå er det knapt noen vei igjen å gå på. Dessuten gror den snart helt igjen, sier Midgaard.

Han tør ikke tenke på hvordan det blir til vinteren.

– Sandkassen er tom så vi har ikke noe å strø med. Folk sklir nedover og henger på rekkverket, sier han.

Midgaard har vært i kontakt med både Jernbaneverket og Oslo kommune (Bymiljøetaten) som han mener eier og har vedlikeholdsansvar for henholdsvis 50 og 20 meter av gangveien.

– De viser ingen vilje til å gjøre noe. På egen hånd har vi gravd stikkrenner og fjernet løse stener. Til liten nytte, Hver gang det regner ser det like ille ut, sier han.

Krever varig løsning

Gangveien, som i følge Midgaard ble laget før jernbanen ble anlagt, benyttes av folk til og fra bussholdeplassen Vølund langs Mosseveien, de som skal til Nordstrand jernbanestasjon og de som skal til og fra kjøreveien Langs Linjen.

På vegne av alle disse er Einar Midgaard helt klart på hva som må gjøres.

– Selve gangveien må asfalteres, og man må finne en måte å lede vannet fra Breidablikkveien ned mot jernbanlinjen på uten at gangveien blir berørt.Jeg skal selv påta meg å fjerne vegetasjonen nå i høst. Får vi sand i kassen, skal vi også få strødd, sier han

– Vi er lei av å se på at regulerte gangveier vanskjøttes. Vi krever en varig løsning, og det må skje raskt, før det skjer en ulykke her, legger han til.

 Erkjenner seg ikke gangveien

Nordstrands Blad har kontaktet Bymiljøetaten og Jernbaneverket om gangveien på Ljan. Ingen av dem erkjenner seg eierskap til de 70 meterene mellom Breidablikkveien og Mosseveien.

– Bymiljøetaten kan ikke se at gangveien er opparbeidet og overtatt til drifting. Det finnes mange slike stier, passasjer eller smett som er regulert til gangvei, men ikke opparbeidet, sier Odd Bratteberg, seniorrådgiver i Bymiljøetaten.

– At Oslo kommunale veivesen i sin tid utførte noe vedlikehold betyr ikke at stien var overtatt til kommunalt vedlikehold, legger han til.

Skal se i arkivet om vi finner opplysninger

Banesjef i Jernbaneverkets «bane storOslo», Guttorm Moss, sier han vil undersøke saken nøyere.

– Om vi er eiere av gangveien, så er det ikke oppfattet av oss. Vi har ikke hatt rutiner eler gjennomført vedlikehold eller snømåking der. Vi har kun fjernet pukk som har falt ned når vi har etterfylt pukk i jernbanesporet, sier han.

– Men, i og med at det er litt uklart om vi har ansvaret så skal vi sjekke det ut. Vi skal se i arkivet om vi finner noe der, og gi  tilbakemelding i løpet av noen uker, lover Moss.

Einar Midgaard håper svaret blir positivt.

– Jeg håper på en løsning som fører til at gangveien settes i stand, sier han.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere