RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Noen som trenger en vokalist?


Isabelle, her med gitaren, utenfor Grefsen skole, der hun går i sjetteklasse. Foto: Kristin Tufte Haga
Isabelle, her med gitaren, utenfor Grefsen skole, der hun går i sjetteklasse. Foto: Kristin Tufte Haga
Isabelle vant Grefsenkollens Venners pengepremie – under barne- og ungdomsfestivalen. – Jeg vil gjerne synge og spille mer for andre – kanskje trenger et band en vokalist også? lurer sjetteklassingen.

GREFSEN: – Det begynte med Grefsen pikekor for noen år siden. Men nå er det sangpedagog og gitartimer som gjelder, og så spiller jeg forresten også keyboard. I tillegg til skolen har jeg jo ikke tid til noen særlig flere aktiviteter da. Men sang og musikk er så gøy, og noe jeg absolutt vil holde på med i mange år fremover. Det er jo en drøm å bli artist! sier en blid Isabelle Marie Ferrero Eken, som sang og spilte av med hele 5000-kronerspremien fra Grefsenkollens Venner, under forrige søndags barne- og ungdomsfestival.

LES OM FESTIVALEN HER: – Oslos vakreste scene!

Oppvarmer

– I starten var jeg kjempenervøs – med masse "vibrasjon" i stemmen. Men så gikk ting lettere etter hvert. Veldig kult å få lov til å opptre på en så proff scene. Og jeg gleder meg allerede til å varme opp for et proft band på Grefsenkollen senere i år, det er nemlig også en del av premien, forteller Isabelle, og legger til at hun ble kjempeoverrasket over å vinne.

– Det var jo så mange bra med på festivalen. Men så klart er jeg kjempeglad for at jeg vant!

Trenger en vokalist?

– Jeg synger også coverlåter, men har siste året komponert og skrevet egne melodier og tekster. Noen av de sang jeg også på Grefsenkollen. Det jeg håper på nå, er å kanskje få synge og spille flere steder. Jeg har vært på Lillohjemmet og sang for beboerne der. Det var veldig koselig. Jeg skal også synge på skoleavslutningen her på Grefsen skole. Men jeg opptrer gjerne mer jeg – og er det et pop-/rockeband der ute som trenger en vokalist, så må de bare ta kontakt!

– Hva skal du bruke premiepengene på?

Det blir til helt sikkert på "musikken" – kanskje en forsterker og en mikrofon?

Isabelle har også egen musikk-blogg: gitarenogmeg.blogg.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

 

Emmylou Harris

Arrangør og jurymedlem Lars Fosdahl er imponert over Isabelle Marie Ferrero Eken.

– Isabelle har en helt særegen og moden stemme til å være så ung. At hun spiller gitar og komponerer sine egne, fine låter var også avgjørende, sier Fosdahl, og sammenlikner stemmen til Isabelle med den kjente artisten Emmylou Harris.

– Men det var en vanskelig jobb å kåre vinneren – det var så mange flotte og flinke unge artister, sier Fosdahl og legger til at ambisjonen er å lage tilsvarende barne- og ungdomsfestival også til neste år.

Fornøyde

– Hele uken – med konserter fra og med onsdag til og med lørdag, og avslutningen med barne- og ungdomsfestivalen søndag – var flotte dager. De fire første dagene hadde vi til sammen 2000 betalende konsertgjester – slett ikke verst til å være en førstegangs-happening! Vi fikk også inntrykk av at folk var veldig fornøyde. Og hvis gjestene er fornøyde, så er så klart vi det også!

Storosenteret delte også ut en pris på 5000 kroner. Den gikk til bandet Explosive, som øver på Trikkehallen og representerte Nordre Aker under Ungdommens kulturmønstring i år.

Her kan du også lese om Nordre Aker-bandene Night Flames og Basic Warning. Sistnevnte er klare for MGP jr. på NRK til høsten!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere