*Nettavisen* Nyheter.

– Noen ting bør faktisk være skambelagt

Elin Ørjasæter.

Elin Ørjasæter. Foto: FOTO: Bo Mathisen

Rådgiver i TV3s Luksusfellen, Elin Ørjasæter, synes det er pinlig å skylde penger.

OSLO: – Mange synes det er skambelagt å skylde penger. I min rolle i Luksusfellen blir jeg overrasket over hvor sterkt dette gjelder. Likevel har jeg et splittet syn på dette. For noen ting bør jo være skambelagt. Drikke du deg dritings på et tidspunkt da du ikke burde, da bør du skamme deg, slår du ungene dine bør du skamme deg, sier den profilerte kommentatoren.

Dette er saken: Rop om hjelp: Gjeldsrådgivere i bydelene benyttes som aldri før– I Luksusfellen møter vi jo også folk som ikke skammer seg over å ikke kunne betale regningene sine, etter å ha sølt bort pengene sine. På samme tid møter vi mange som har hatt økonomiske problemer hele livet, uten å ha turt å snakke om det tidligere. Så ja, jeg tror nok åpenhet i mediene gjør at flere tør snakke om dette.

Hun legger ikke skjul på at arketypen på et godt case i tv-programmet er folk med god inntekt, som likevel har levd over evne og sløse bort pengene sine.

Hun skulle ønske flere engasjerte seg i nettopp gjeldsrådgivning.

– Jeg kunne ønske at det var flere dyktige private gjeldsrådgivere. Dette er ingen industri i Norge, og er det dét, er den svært godt skjult.

– Når folk tar kontakt med meg og spør hvor de kan henvende seg, har jeg rett og slett ikke gode svar, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.