*Nettavisen* Nyheter.

– Noen voksne tar oss ikke seriøst

Glasshuset ligger ved Nordberg ungdomsskole i bydel Nordre Aker. Selv bruker nestleder i Ungdomsrådet, Neil Kaushik flere av tilbudene Glasshuset tilbyr. Foto: Foto: Marte Thorsdal Haugen

Neil Kaushik (14) jobber for at ungdom i bydelen skal få det bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Glasshuset har fått penger av ungdomsrådet til nytt interiør. Foto: Foto: Marte Thorsdal Haugen

Klikk på bildet for å forstørre.

Neil hjelper gjerne andre når han er innom Glasshuset. Foto: Foto: Marte Thorsdal Haugen

NORDBERG: – Den største utfordringen for oss i Ungdomsrådet er å bli hørt. Det er mange voksne som ikke tar oss seriøst, forteller nestleder i ungdomsrådet i Bydel Nordre Aker, Neil Kaushik fra Nordberg.

Han står i mørket utenfor Glasshuset ved Nordberg skole. Dette er et av flere steder i bydelen ungdom kan komme i skoletiden og på kveldstid.

Tre prioriterte saker

Ungdomsrådet er et politisk uavhengig råd som jobber for at ungdom i bydelen skal få det bedre. Rådet består av ti medlemmer og fire varamedlemmer, og alle er mellom 13 og 18 år. Medlemmene møtes en gang i måneden på Glasshuset eller i bydelsbygget ved Nydalen.

– Nå har vi har tre prioriterte saker som vi jobber med: Anonym retting på prøver, endre «unge og rus»-opplegget som man har i åttendeklasse fordi vi mener det er utdatert, og vi har fått en ny avdeling ved Trikkehallen på Kjelsås, så vi holder på å gjøre det i stand der. Vi jobber også med saker som vi får inn fra ungdommer og voksne i bydelen, sier Kaushik.

LES OGSÅ: – Det er ikke sånn at vi bare vil komme oss til Holmenkollen og rane unge

Saken hans ble valgt

Neil Kaushik ble med i ungdomsrådet fordi han møtte engasjerte elever som ønsket å forandre noe, og fordi han selv hadde ting han ønsket å endre.

– Jeg ønsker at prøver skal bli rettet anonymt fordi mange elever ikke tør å si fra til læreren at de føler seg urettferdig behandlet. Da alle i bydelen var samlet på ungdommens bydelsutvalgsmøte (UBUM) bestemte vi at dette skulle være en av de tre prioriterte sakene. Det var kult at det var min sak som ble valgt, sier Kaushik.

Erlend B. Helland er sekretær i ungdomsrådet og mener det viktigste arbeidet de gjør er å støtte ungdoms prosjekter økonomisk.

– Ungdomsrådet er viktig fordi ungdommers stemme skal bli hørt, forteller han.

Deler ut penger til ungdomr i bydelen

Hvert år får ungdomsrådet i overkant av 120.000 kroner som skal gå til ungdommene i bydelen. I fjor gikk pengene blant annet til Glasshuset som søkte om penger til nye pc-er og nytt interiør, revyer og akustisk kveld på Trikkehallen.

– Kriteriet for å få penger er at pengene skal gagne ungdom, sier Helland.

– De som har fått penger og hjelp fra oss har vært veldig fornøyde, men det er mange som ikke vet om oss, og vi jobber derfor hele tiden for å fortelle folk hvem vi er og hva vi driver med, sier Neil Kaushik.

Driver ikke bare med politikk

Noen ganger føler han seg litt eldre enn vennene sine, for eksempel hvis det er snakk om politikk eller hvis de har diskusjoner i timene på skolen.

– De fleste vennene mine synes nok at politikk er kjedelig og ubrukelig, men det er også noen som mener det er viktig.

I tillegg til å være med i ungdomsrådet er Neil Kaushik medlem i AUF. Men på fritiden driver han med andre ting.

– Da spiller jeg også piano, henger med venner og spiller en del videospill, sier Kaushik, og så ler han litt:

– Slike ting ungdommer driver med.

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN!

LES OGSÅ:

Hanna (16): – Abort handler tross alt om kvinnens kropp!

– Jeg følte en trygghet i at mamma og pappa visste hva jeg drakk

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag