*Nettavisen* Nyheter.

– Norge er i ferd med å bli det fascistiske Europas forlengede arm

OPPGITT: Arild Knutsen er frustrert over politiets aksjon mot bostedsløse i Vaterlandsparken onsdag. Foto: Arkivfoto

Politiets «ryddeaksjon» i Vaterlandsparken onsdag vekker sterke reaksjoner. Stasjonssjef Kåre Stølen ved Grønland politistasjon mener han bare gjør jobben sin.

OSLO: – Det som skjedde onsdag var resultat av en villet politikk.Arild Knutsen fnyser. Lederen av Foreningen for en human narkotikapolitikk mener lovverket er skapt for å brytes.

– Dette er grov undertrykking. At Norge hindrer folk i å gå på do, for så å arrestere dem for å ta seg til rette, går ikke an, tordner han.

Lov og orden

Politisjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, mener det ikke fantes noe alternativ til å gripe inn. Han lister opp camping i offentlig rom, ordensforstyrrelser og tilgrising av offentlig sted som forbud bostedsløse ikke respekterer.

– Det er dritt over alt. Den tilgrisingen og lukten – det er ikke lov, sier Stølen.

Ikke politiets ansvar

Han fremholder at politiet ikke har noe ansvar for å gi romfolk og tiggere verdige leveforhold.

– De kan betale seg inn på campingplasser som andre folk. Det er ikke politiets ansvar å finne bosted for kriminelle, sier Stølen.

Så langt i år er 575 rumenere pågrepet for vold, tyveri og tilgrising av offentlig sted. Ifølge Knutsen er det byrådets beste argument mot bedre leveforhold.

– Det er i beste fall naivt å tro at det vil komme flere hvis de får gjøre fra seg på porselen, sier han.

Diskriminering

Knutsen nøler ikke med å sammenlikne onsdagens aksjon med jødeforfølgelsen på 1930-tallet.

– Økonomisk krise gjør at rasismen blusser opp. Hendelser som denne øker en oss-dem-tenking og har en negativt oppdragende effekt på Oslofolk, sier han, og føyer til at han er urolig for konsekvensene.

– Folk kan bli tvunget til å begå kriminalitet. Dermed vil norsk hat og mistenksomhet mot denne gruppen øke. I praksis er vi i ferd med å bli det fascistiske Europas forlengede arm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.