RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå blir det dyrere å leie fortau til alkoholservering på Løkka, har bydelsutvalget bestemt. Arkivfoto: Hege Bjørnsdatter Braaten
Nå blir det dyrere å leie fortau til alkoholservering på Løkka, har bydelsutvalget bestemt. Arkivfoto: Hege Bjørnsdatter Braaten Foto: Foto: Berit B. Njarga

– Norges dyreste fortau

Prisen for å leie fortausplass til uteservering av alkohol på Grünerløkka går opp med 30 prosent i 2011.

BYDEL GRÜNERLØKKA: Dette ble bestemt under torsdagens bydelsutvalgsmøte.

Det opprinnelige budsjettforslaget foreslo en økning på 1,6% «lik byrådets forventet økning i konsumprisindeksen». Derimot var det forslaget fra Arbeiderpartiet og SV som fikk gjennomslag, med støtte fra Rødt.

Kun de med alkoholservering vil oppleve prisjusteringen på 30 prosent. Derimot vil økningen på 1,6 prosent gjelde næringsdrivende med uteservering som ikke selger alkohol.

Misfornøyd med vedtaket

De økte leieprisene falt ikke i god jord hos Grünerløkka næringsråds leder Ulf Novsett, som var krass i sin kritikk av forslaget under åpen halvtime før budsjettbehandlingen kom i gang.

– Et slikt vedtak gjør at prisene for leie er høyere enn på Karl Johan. Næringsrådet er ikke imot en regulering av prisene, men dere ønsker de høyeste utleieprisene i hele Norge, påpekte Novsett.

– Bydelsutvalget opptrer rent næringsfiendtlig, understreket han.

Vedlikeholdstrøbbel

Bakgrunnen for leieøkningen er ifølge Arbeiderpartiets Paal Haavorsen for lite midler til vedlikehold av Grünerløkkas parker og uteområder.

– Vi står blant annet i fare for å miste vannet i fontenene. Ekstrainntektene fra økte leiepriser vil bli brukt til nettopp denne typen vedlikehold, som også vil gavne næringslivet, sier Haavorsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere