RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Beboerne på Rustad hadde møtt mannsterke fram til åpen halvtime.
Beboerne på Rustad hadde møtt mannsterke fram til åpen halvtime.

– Norges første slum

– En av landets rikeste menn, Ivar Tollefsen, står bak Norges første slum, Søsterboligene i Sinsenveien, hevder Geirmund Jor.

BJERKE: Rasende og forbannet gjør beboerne på Refstad opprør. Nok er nok og nå vil de ha slutt på forslummingen av det som var et av byens beste boområde.

Skurkene

Tiradene under åpen halvtime i torsdagens møte i Bjerke Bydelsutvalg haglet. Og skurkene ble klart definert. En var representert og en ikke.

Om ikke elendigheten er stor nok allerede, planlegges mer. Firefelts lokalvei med rundkjøring og akuttmottak av alle asylanter som kommer til landet. Og for ordens skyld. Ingen har spurt de rasende beboerne om deres mening.

– Tålegrensen er nådd, sier Randi Mathisen og hamrer løs på Fredensborg Eiendomsselskap AS:

– Søsterboligene har blitt et skrekkens område og problemene startet raskt etter at Fredensborg eiendom overtok.

Eiendomssjef Finn Halvorsen, som møtte i adm. dir Kai Sjøvolds fravær, fikk ros for at han torde møte fram, men ellers ikke mange godord å ta med seg hjem.

Video med eiendomssjef Finn Halvorsen

Slum og utnytting

Bydelsutvalgets leder Torstein Winger måtte stadig vekk vise til at applaus og mishagsytringer ikke var på sin plass. Allikevel runget applausen når beboerne kom med sine innlegg og buing når eiendomsforvalteren kom med sine redegjørelser.
Lokalpolitikerne var heller ikke snaue i sine karakteristikker.

– Jeg beskriver dette som Norges første slum, Søsterboligene i Sinsenveien. Og da har jeg tatt utgangspunkt i FNs definisjon; En slum er et nedslitt område av en by preget av substandard boliger, elendighet og periodevis mangel på sikkerhet, sa en riktig så engasjert og fortørnet Geirmund Jor fra SV.

Han mente også at Fredensborg Eiendom, som eies av en av Norges rikeste menn, hadde ressurser, evne samt til og med planer for å gjøre noe med de uverdige forholdene, men manglet vilje.

Den ellers så sindige BU-lederen var heller ikke nådig i sine uttalelser.

– Jeg har levd lenge og har vært i kontakt med både seriøse og useriøse eiendomsforvaltere. Fredensborg Eiendom er eiendomsforvalternes sorte får, tordnet Torstein Winger og la til henvendt til Fredensborgs utsendte eiendomssjef:

– Du representerer et firma som burde skamme seg.

Til bystyret

Både møtedeltakere og bydelspolitikere mente forslummingen av Sinsenveien burde være en sak for Oslos styrende organ.

– Sv har fremmet forslag til neste bystyremøte om at henvisningen av boligsøkende stanses umiddelbart, at det inngås drøftinger om opprusting av bygningene og fysisk miljø. Og hvis ikke eier av boligene er villig til dette så bør byrådet igangsette ekspropriasjonssak for  kommunal overtakelse, sa Geirmund Jor.

Folkemøte

Beboerne på Refstad er i siget og allerede tirsdag 27. april er det folkemøte i regi av Bjerke storvel. Da står Løren asylmottak og de nye akuttfunksjonene på tapetet. Da møter UDI og mange andre aktører.

BU-møtet

Den åpne halvtimen ble til tre halvtimer og vel så det. Da det ordinære sakskartet kom på timeplanen var publikum forsvunnet og det samme var nok meste av futten i de gjenværende politikerne.

Det var få saker. Den største og ikke minst gledeligste var prognosene for bydelsøkonomien. Etter store underskudd var det for årets første måneder en balanse. Tallene foreligger og kommer på papiret i løpet av uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere