*Nettavisen* Nyheter.

– Northug er bedre på ski enn gitar

Petter Northug har åpnet ski-VM på en forrykende måte. På veien mot suksess har han fått med seg en hyllest fra Grefsen-bandet Basic Warning, med låta ”Trøndersk dynamitt”.

GREFSEN: – Han er helt suveren i langrenn og et hakk over de andre norske løperne. Ettersom han i tillegg har spilt gitar i en av de andre musikkvideoene våre, var det helt naturlig å lage en sang til ham i forbindelse med VM, sier Jacob Øyre Gundersen, vokalist i bandet Basic Warning.

SE "KING OF MISTAKES" MED PETTER NORTHUG HER:

Søndag var bandet tilstede i Holmenkollen da Northug gikk inn til et suverent gull på jaktstarten. Her ble de fire band-medlemmene også intervjuet av NRK om Northug-sangen.

Del

– Det var veldig gøy å være på riksdekkende TV og senere få se Northug gå inn til gull. Det var mye nerver på Gratishaugen, men det endte jo bra. Denne uken har vi også vært i studio hos Radio Norge, og innen kort tid blir vi å høre på P4, forteller Gundersen til dittoslo.no.

Fikk fan-sms av skikongen

Bandet ble for alvor kjent da de deltok i Melodi Grand Prix Junior i 2010 med sangen ”Kom til oss”. Siden den gang har de spilt inn flere låter og musikkvideoer, som senere er blitt lagt ut på YouTube.

I en av disse, ”King of Mistakes”, kan man også se Northug i studio sammen med gutta:

– Etter MGPjr fikk vi mange fan-sms, og en av dem var fra en ved navn Petter Northug. Han skrev at bandet hadde fått en ny fan. Senere takket han altså ja til å spille gitar i musikkvideoen vår. Men han er nok bedre på ski enn på gitar, avslører Gundersen.

Smugtitter på VM i skoletiden

Det er imidlertid ikke bare Northug som opptar bandmedlemmene under ski-VM.

Ifølge Gundersen følger han og de andre gutta ivrig med på de fleste øvelsene, selv om det kan gå litt ut over skolen.

– I gymmen på mandag spurte vi læreren pent om å få følge Marit Bjørgen og de andre langrennsjentene i kampen om medaljene på 10-kilometeren. Men det fikk vi ikke lov til. Derfor snek vi oss inn på et utstyrsrom, fant en CD-spiller med radio og låste døra, forteller Gundersen.

Gir ut album

Langrennsferdighetene til Basic Warning-gutta selv, er ifølge Gundersen noe de ikke kan skryte av. Vokalisten forteller at det blir en og annen søndagstur på ski, men da er kvikklunsjen ikke langt unna.

Da står det bedre til med evnene til å produsere musikk.

SE "TRØNDERSK DYNAMITT" HER:


– I april gir vi ut album med omtrent ti låter, der både ”Trøndersk dynamitt” og MGP-låta ”Kom til oss” er med. Albumet blir også tilgjengelig gjennom iTunes, Spotify og Wimp, så det gleder vi oss veldig til, avslutter Gundersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag