RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ønsker ikke sandvolley her


TOMTEN: På friområdet mellom Tysleveien og Ivar Knutsons vei skal det etter planen anlegges sandvolleybaner. Ikke alle er enige i at det er en god idé. – Vi vil ha et grøntområde, sand har vi nok av i barnehagen, sier daglig leder i Kastellterrassen barnehage, Berit Nes (til venstre). Til høyre naboene Linda Hermansen og Jane Ulset. Foto: Kristin Trosvik
TOMTEN: På friområdet mellom Tysleveien og Ivar Knutsons vei skal det etter planen anlegges sandvolleybaner. Ikke alle er enige i at det er en god idé. – Vi vil ha et grøntområde, sand har vi nok av i barnehagen, sier daglig leder i Kastellterrassen barnehage, Berit Nes (til venstre). Til høyre naboene Linda Hermansen og Jane Ulset. Foto: Kristin Trosvik
I neste uke skulle Oslo Volley starte arbeidene med tre sandvolleybaner på Nordseter. Men mangelfull informasjon gjør at arbeidene er satt på vent.

NORDSETER: På et friområde mellom Tysleveien og Ivar Knutsons vei skal det etter planen anlegges tre sandvolleyballbaner. I dag er det en grusbane på tomten.

LES OGSÅ: Her vil bydelen huse flyktninger

Arbeidene skulle starte i neste uke, men flere naboer ble glemt i informasjonsprosessen.

Saken ble behandlet av bydelsutvalget i september og informasjon til naboer skulle sendes da. Styret i Nordseter borettslag ble informert og gikk enstemmig inn for forslaget. Men villaeierne i Tysleveien ble glemt.

– Her har det skjedd en glipp. Administrasjonen skulle sende ut informasjon til naboene like etter at saken ble vedtatt av bydelsutvalget. Dessverre ble villaeierne glemt, sier assisterende bydelsdirektør i Bydel Nordstrand, Vildgun Steinhaugen.

– Dette er vi veldig lei oss for. Hadde informasjonen blitt gitt før, hadde vi også fått frem uenighetene tidligere, sier hun og legger til at bydelen har respekt for meningene til beboerne.

– Nå er anleggsstart utsatt, og vi vil lytte til alt som blir sagt og bearbeide det konstruktivt.

LES OGSÅ: Strengere regler for bygging i småhusområder

Planene

De tre sandvolleybanene vil dekke et område på 22x44 meter.  Det skal legges en dreneringsmembran på bakken og40 cm med sand over den. En lav kant rundt banen skal holde sanden på plass. En midlertidig adkomstvei må anlegges for å frakte sand inn til banene.

– Jeg vil understreke at dette blir et åpent anlegg som vil være tilgjengelig for alle, både for organisert og uorganisert aktivitet, sier Nils H. Harnes i Oslo Volley.

– Sandvolley er veldig populært og inaktivitet er et stort problem. Dette er et tiltak for å få flere barn og unge i bydelen i aktivitet i sommermånedene.

Flere naboer i området rundt de planlagte banene, opplever derimot at friområdet deres nå skal bli tatt fra dem.

LES OGSÅ: Kosmo tilbake hos kjæresten

– Her leker ungene

– I premissene for denne saken står det at området ikke er i bruk. Det er ikke sant, det er fem-seks barnehager som bruker området mye på dagtid. Barn, unge og voksne bruker området til lek og rekreasjon, sier nabo Jane Ulset.

Hun får støtte fra nabo Linda Hermansen og daglig leder av Kastellterrassen Kanvas-barnehage, Åse Berit Nes.

– Det vil jo stort sett være ungdom og ikke barn som bruker disse banene. Men her skal ikke anlegges toaletter. Vi kan jo se for oss hva dette kommer til å innebære. Dette har vært et fredelig og stille friområde. Vi ønsker å bevare det som det er, et naturområde for rekreasjon for barn og unge, sier Linda Hermansen.

Nils Harnes understreker at barnehagebarna fortsatt kan bruke området, og at de er i dialog med Nordseter skole om lån av toaletter og p-plasser under cuper.

– Vi mener kommunen bør komme på en befaring, dette er et omfattende inngrep midt inne i et fredelig nabolag, sier Jane Ulset.

Ser på saken på nytt

Leder av bydelsutvalget Arve Edvardsen påpeker at de umiddelbart bestemte seg for å se på saken på nytt da det kom frem at naboer ikke er blitt informert.

Saken er derimot ikke søknadspliktig etter Plan- og bygningsloven.

LES OGSÅ: Ellen (73) og Mette (75) møter gjerne veggen - med sprayboks!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere