– Nydalen trenger flere boliger

Håvard Hegna og Nils Roll-Hansen ber politikere og utbyggere huske på at Nydalen skal forbli et attraktivt boligområde. Her med de vedtatte forslagene til utbygging av Nydalsveien (i bakgrunnen).

Håvard Hegna og Nils Roll-Hansen ber politikere og utbyggere huske på at Nydalen skal forbli et attraktivt boligområde. Her med de vedtatte forslagene til utbygging av Nydalsveien (i bakgrunnen). Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nydalen-beboere mener utbyggingen i området mangler helhet. Nå får de støtte fra politikere som nettopp har vedtatt neste byggetrinn.

NYDALEN: – At en utbyggers hovedinteresse er forretningsmessig og å tjene mest mulig er helt naturlig. For oss som bor her er interessen en annen.

Nils Roll-Hansen og Håvard Hegna har begge styreverv i sameiene tilknyttet Solsiden boligsameie. De liker dårlig det de kaller en flekkvis utbygging av Nydalen.

– Ett og ett prosjekt

– Avantor presenterer ett og ett prosjekt, og møter godvilje hos politikerne. Men når et prosjekt vises frem sier man ikke noe om det som er planlagt på nabotomta, sier Roll-Hansen.

Bystyret vedtok utbygging av et bolig og næringsbygg i Nydalsveien 16–26 i forrige måned. Dette er Solsiden-beboerne skeptiske til. Selv om de er glade for at høyden på bygget ble redusert noe i forhold til det opprinnelige forslaget, mener de fasaden mot Nydalsveien vil dele dalen.

– Byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen sier i Nordre Aker Budstikke at «Nydalen vil fungere bedre med flere boliger». I realiteten bygges det et 43.500 kvadratmeter stort forretningsbygg boligene vil bare utgjøre 10.000 kvadrat. Byråden burde gjøre som han sier: Det er opplagt at det bør være flere boliger i Nydalen for at dette skal bli en levende bydel. Overvekten av næringsbygg gir en ubalanse, sier Roll-Hansen.

Les også: AP og SV: – Det er ikke for sent å stoppe opp

Prosjektdirektør Terje Løvold i Avantor er uenig i naboenes fremstilling av utbyggingen:

– I løpet av prosessen er hensyn til naboer ivaretatt, blant annet ved at høyden mot Nydalsveien i samråd med planmyndighetene er redusert, sa Løvold til NAB for et par uker siden.

Trenger ny regulering

Nå skjerper Solsiden-beboerne oppmerksomheten rundt den planlagte utbyggingen på Nydalshøyden. Ved siden av PST skal det etter planen bygges et nytt kontorbygg.

– Også det bygget vil fremstå som en vegg mot boligene på Solsiden. Reguleringen for Nydalen har ikke blitt endret etter at man ga opp tanken om videre industri, og satset på kontorer. I mellomtiden har det også blitt bygget boliger her. Det er som om det glemmes hva som allerede er gjort, sier Hegna.

De to etterlyser også infrastruktur som blant annet barnehager. – Ideelt sett burde det komme en barnehage i Nydalsveien, men her har man kommet seg unna ved å foreslå en tomt på andre siden av Kristoffer Aamodts vei. Etter byutviklingskomiteens befaring ble det slått fast at det neppe er aktuelt, fordi tomten tidligere er brukt som fyllplass for slam fra Spigerverket, sier Roll-Hansen, og legger til:

– Det viktigste i Nydalen er å legge til rette for at det skal være trivelig å bo her, både for dem som skal bo her i framtiden, og for dem som bor her nå.

Les også: AP og SV: – Det er ikke for sent å stoppe opp

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag