RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nydalen-undergangen kan bli en stygg sak


- Dette kan bli en stygg sak, mener Ivar Christiansen (Ap) om utbyggers forsøk på å få revurdert bystyrevedtaket om å bygge undergang i forlengelsen av Gunnar Schjelderups Vei og opp ved gangbroen over til Grefsen-siden.
- Dette kan bli en stygg sak, mener Ivar Christiansen (Ap) om utbyggers forsøk på å få revurdert bystyrevedtaket om å bygge undergang i forlengelsen av Gunnar Schjelderups Vei og opp ved gangbroen over til Grefsen-siden.
- Skandaløst om utbygger slipper å realisere undergangen - ifølge Ivar Christiansen (Ap).

NYDALEN: - Vinner utbygger fram med å få flytte 20 millioner fra en undergang som mange venter på - til et prosjekt som ikke kan gjøres noe med før langt inn i framtiden, har man åpnet for at andre enn Oslo kommunes myndigheter skal styre byutviklingstiltak som dette - det kan vel uansett ikke gjøres så mye med undergangen ved Nydalen stasjon, før man har en plan for nytt Nydalen-kryss, sier en provosert Ivar Christiansen (Ap), bydelsutvalgsmedlem i Nordre Aker, leder av bydelens miljø, plan- og samferdselskomité, og bystyremedlem.

- Skandaløst!

Bakgrunnen for Christiansens uttalelser er forrige ukes sak i Nordre Aker Budstikke, hvor byrådsavdeling for byutvikling blant annet uttaler at den i utgangspunktet ikke er negativ til Frp og undergang-utbyggers nye forslag.

Forslaget innebærer blant annet å ruste opp eksisterende undergang ved Nydalen togstasjon, i stedet for å bygge ny i forlengelsen av Gunnar Schjelderups vei.

- Heldigvis er det bare bystyret som kan oppheve tidligere reguleringsvedtak. Dersom utbygger får bystyreflertallet med på å la utbygger slippe å gjennomføre rekkefølgebestemmelsene, har vi fått en skandale av dimensjoner, og bystyret har undergravet sin autoritet i reguleringssaker ettertrykkelig. Da vil flertallet få den politikerforakten de fortjener, sier Christiansen, som mener utbyggers nye forslag ikke løser noe for beboerne i og rundt Nydalen Kvarter.

LES OGSÅ: Ingen Nydalen-undergang til sommeren

Skolevei

- Dersom den vedtatte undergangen ikke blir bygget, vil det klart gjøre skoleveien mye lenger for barn og unge i nevnte Nydalsområde. Også for dem som skal gå på ungdomsskole på tidligere Grefsen vgs. - som forhåpentligvis blir resultatet av årets skolebehovsplan. Gir kommunen etter nå - kan det i verste fall bli den selv som på et senere tidspunkt likevel må bygge nevnte undergang!

Undergangsaken ble også luftet i forrige torsdags bydelsutvalgsmøte. BU-leder Egil Ihlen (H) opplyste at han har vært i kontakt med partifeller sentralt, og gitt beskjed om at Høyre lokalt ikke kan støtte utbyggers og Frps forslag om å skrinlegge den opprinnelige undergangen.

Heller ikke Frp lokalt støtter forslaget, i likhet med de andre lokalpartiene.

Ikke på generalforsamling

I Frps oppfordring til byrådet, er vedlagt notat fra utbygger Nydalen Bolig AS, som skriver:

"Sameiet Nydalen Kvarter har for øvrig sendt brev til Rådhuset v/Byrådsavdelingen der de tar avstand fra at undergangen og gangveien skal bygges. Begrunnelsen er at de ikke har behov for undergangen selv."

Styremedlem Thomas Bjørnskau har en annen oppfatning av saken.

- Saken har kun vært ute på "lufting" i sameiet - og ikke tatt opp på ekstraordinær generalforsamling. Alle har heller ikke svart på styrets foreløpige forespørsel. Og skal undergang-saken nå til ny behandling på Rådhuset, og sameiets mening om saken vektlegges - så må i hvert fall alle beboerne få muligheten til å ta stilling til saken på en ekstraordinær generalforsamling, sier Bjørnskau.

LES OGSÅ:Oppgitt over manglende undergang

Jernbanen sier ja

Frp viser også til at jernbanen er fornøyd med et sikkert gjerde.

"Jernbaneverket har i ettertid frafalt kravet om undergang og erkjent at de ikke hadde rett til å kreve denne. De kan kun kreve at banen sikres mot ulovlig kryssing og akseptert at dette kan oppnås gjennom et tilfredsstillende gjerde - som forhindrer folk i å ta snarveien over jernbanelinjen." skriver Frps bystyregruppe.

Men i et brev Jernbaneverket har sendt utbygger - datert januar i år - står det følgende om utbyggers forslag om i stedet å ruste opp eksisterende undergang ved Nydalen togstasjon:

"...Det argumenteres for at denne undergangen vil ivareta krav om universell utforming, samt at den vil ligge nærmere Nydalen holdeplass. Jernbaneverket gjør oppmerksom på at Nydalen holdeplass skal flyttes og opparbeides på rett strekning sørøst for dagens lokalisering. Dette planlegges gjennomført i 2009 og koordinert med Statens vegvesen sin opparbeidelse av ny gang- og sykkelvei. Ny holdeplass vil da ligge nærmere den vedtatte undergangen. Når det gjelder krav om universell utforming, er Jernbaneverket klar over at det ikke fullt ut lar seg løse for denne undergangen. Men for store deler av befolkningen vil denne undergangen representere en forbedring av forbindelsen mellom Storo Nydalen. Jernbaneverket står derfor fast på at undergangen bygges....".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere