– Om vi rykker opp så har vi en plan

LAGÅND: KFUM-Oslo består for det meste av lokale gutter som har vært i klubben i alle år, uten lønn. Dersom det blir opprykk til 1. divisjon, som klubben ønsker, stilles det blant annet krav om at alle spillere har proffkontrakt med minimumslønn.

LAGÅND: KFUM-Oslo består for det meste av lokale gutter som har vært i klubben i alle år, uten lønn. Dersom det blir opprykk til 1. divisjon, som klubben ønsker, stilles det blant annet krav om at alle spillere har proffkontrakt med minimumslønn. Foto: ARKIVFOTO

KFUM-Oslo har som mål å rykke opp. Og klubben sier de er forberedt på et eventuelt opprykk.

FORSVINNER: Sindre Ek (studie i USA), Marius Brevig (utlån Løv-Ham), Stian Sortevik (muligens Stabæk.overgang) og Thomas Sæther (studie Israel fra 1. september). Foto: Foto: Andreas Lindbæk

DUGNAD: Nåværende sportslig leder og trener for A-laget Eivind Arnevåg (t.v.) var med å bygge tribunen på KFUM arena for få år siden. Foto: ARKIVFOTO

EKEBERG: KFUM kjemper sammen med Lørenskog, Ullensaker/Kisa og Kvik Halden om å rykke opp til Adeccoligaen.

Del på Facebook

– Sportslig sett frykter jeg ikke Adeccoligaen. Men de kravene som stilles utenom er det litt verre med, sier sportslig leder og trener, Eivind Arnevåg, til Nordstrands Blad.

Strenge krav

Forskjellen fra å spille i andre divisjon og Adeccoligaen er veldig stor. NFF setter blant annet større krav til selve arrangementet og til fasilitetene på stadion. For eksempel skal det være minst tusen sitteplasser under tak og spillerne skal ha proffkontrakter med minimumslønn.

– Om vi rykker opp så har vi en plan. Vi regner med vi får disposisjon til å spille her på KFUM arena og det er planer om å bygge ut her, sier Arnevåg.

– Men er vi gode nok for Adeccoligaen, ja da skal vi spille der, slår han fast.

Mister spillere

«Kåffa» vil uansett få det veldig tøft i høstsesongen.

Kampen mot Kvik Halden lørdag var den siste for Marius Brevig (til LøvHam) og Sindre Ek (studie USA).

– Jeg reiser til LøvHam for å få mer erfaring på et høyere nivå. Jeg kommer til å savne Kåffa, men jeg har hørt at LøvHam spiller like morsom fotball som oss, sier Brevig.

I tillegg reiser Thomas Sæther til Israel 1. september for å studere, og KFUM forhandler med Stabæk om en overgang for Stian Sortevik.

– Vi har heldigvis en bred stall, men vi har ikke råd til særlig med skader. Det kan også hende at Stian blir med oss frem til nyttår, sier Arnevåg.

Et annet problem KFUM sliter med er tilhørighet og interesse fra det lokale næringslivet.

– Det er ikke lett å finne potensial sponsorer her på Ekeberg. Denne plassen har ikke samme identitet som for eksempel Nordstrand. Derfor blir det fort begrensninger på både tilskuere og sponsorer, sier Arnevåg.

Men et opprykk kan vel skape entusiasme?

– Det kan det absolutt gjøre. Men vi må være realistiske og innse at vi sliter med å få ekstra inntekter i dette området, avslutter Eivind Arnevåg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.