– Omfavn graffitien

Bildekunstner og nabo til skateparken forstår ikke kritikken mot taggeveggene fra byråd Jøran Kallmyr (Frp). Spesielt har han sansen for den grønne veggen med fisken på. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

Bildekunstner og nabo til skateparken forstår ikke kritikken mot taggeveggene fra byråd Jøran Kallmyr (Frp). Spesielt har han sansen for den grønne veggen med fisken på. FOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN

En fryd for øyet, ener naboer til graffitiveggene under Dyvekes bru. Kritikken fra byrådet er feilslått, mener de.

GAMLEBYEN: – Jeg skjønner ikke hva han vil med dette, sier bildekunstner og nabo til skateparken i Gamlebyen, Arne Bendik Sjur, med henvisning til byråd for miljø og samferdsel, Jøran Kallmyr (Frp).

I forrige uke gikk Kallmyr ut i Øskantavisa med følgende uttalelse:

Slår tilbake

– Jeg har vært der og sett og det ser jo ikke ut. Her bør bydelen tenke på befolkninga som bor i området rundt parken.

Nå er det nettopp beboerne som slår tilbake, og hevder at graffitiveggene er en fryd for øye.

– Hvor er det han har vært og sett? Jeg skjønner ikke hvor han har stått. Jeg skulle gjerne ha invitert han ned hit. De som bruker området skal ta vare på det, og det gjør de, sier Sjur, som mener byråden bommer stygt i sin kritikk.

Imponert

– Jeg er grafiker selv, og jeg mener at for det første er dette et godt håndverk. Jeg liker særlig det grønne her borte, med fisken. Jeg er imponert over måten de bruker flatene på og synes det er veldig fint. For det andre er det et flott tilbud til ungdom, sier Sjur, som får støtte av flere naboer.

– Jeg går stadig forbi skateparken og taggeveggen ved Dyvekes bru, og stopper alltid og titter. Jeg synes det er kjempefint der, og ikke minst så er det jo helt topp at de unge har et sted og være, sier Tove Engen, som også bor i området.

– Bør omfavnes

Arne Bendik Sjur mener byrådet ikke kjenner sin besøkelsestid når de foreslår å fjerne graffitiveggene.

– Jeg ser jo at folk liker dette, de stopper på brua her og står og ser. Etter min mening er dette helt enestående, det er bare synd at det er privat, smiler han.

– Jeg skjønner ikke hvor dette rotet skulle være. Ungdommene tar så godt vare på området. Hvis man går rundt og er bekymra for ungdommen, bør man i alle fall omfavne dette tilbudet, sier Sjur og peker på at det blant annet finnes et eget regelverk for området, for at flest mulig skal trives både i skateparken og utenfor.

– Dessuten er det jo ikke mange tilbud til ungdom i dette området, sier han.

At tilbudet har generert mer tagging i nærmiljøet har han liten tro på.

– Det er klart at det er tagging her også, men det har ingenting med denne parken å gjøre. Jeg har bodd her i over 30 år og jeg synes ikke det har blitt noe mer her, sier han.omfavne dette

Arne Bendik Sjur

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.