*Nettavisen* Nyheter.

– Ønsker å nå ut til et yngre, multietnisk publikum

Etter presentasjonen av mosaikkverkene fikk alle barna og kunstner Anne Thomassen (stående inntil veggen) utdelt blomster og en «inspirasjonshåndbok» fra Norske Kunsthåndverkere og Norsk Kulturråd. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Hvis ikke Groruddalen kommer til kunsten, kommer kunsten til Groruddalen.

ROMMEN: Sammen med kunstneren Anne Thomassen og Norske Kunsthåndverkere jobbet 17 barn forrige uke med et pilotprosjekt som omhandler kunstuttrykk ved bruken av mosaikk.

Del på Facebook

Datasymboler

Prosjektet, som har fått støtte fra Norsk Kulturråd, er gratis og omhandler piksellering, med alt det innebærer fra islamsk ornamentikk til dataspill.

– Det har vært veldig morsomt. Det er mye datasymboler som går igjen, sammen med bylandskaper, forteller Anne Thomassen entusiastisk. Hun mener det også gir henne mye som kunstner å få samarbeide med barna.

– Unger stiller annerledes spørsmål, og kanskje det får meg på nye tanker, sier Thomassen.

Åpner døren for kunst

– Folk i visse bydeler vet ikke om at kunstsentrene har kunst og kultur fra forskjellige kulturer over hele verden. Så dette er en slags døråpner for dem som kanskje ikke er så kjent med det, sier Elisabeth Sørheim i Norske Kunsthåndverkere.

Hun mener det er en tendens at barn fra enkelte miljøer har lite tilgang på kunst og kultur.

– Det er jo lang vei ned til galleriene i sentrum, så vi tenkte at det ville vært bedre om vi kommer opp hit. Og vi ønsker å nå ut til et yngre og mer multietnisk publikum, sier Sørheim.

Frister til gjentakelse

I tillegg til mosaikkbildene laget barna også en sokkel som det er snakk om at norsk kunstindustrimuseum skal stille ut. Om det blir en realitet er ennå uvisst.

Prosjektleder Ingrid Økland sier de nå vil søke om mer økonomisk støtte slik at flere kurs kan bli gjennomført.

– Vi skal søke om mer støtte, og har et godt samarbeid med Bydel Stovner. Vi vil gjerne ha flere arrangementer som dette i Groruddalen, sier hun.

SE BILDESERIE HER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.