RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Thomas Johansson i Live Nation mener Oslo kommune svikter når det gjelder å legge til rette for store konserter. Her Bob Hund fra fjorårets Øyafestival.
Thomas Johansson i Live Nation mener Oslo kommune svikter når det gjelder å legge til rette for store konserter. Her Bob Hund fra fjorårets Øyafestival. Foto: ARKIVFOTO

– Oslo kommune krangler og bråker

Verdens største konsertarrangør slakter Oslo kommune som musikkby.

OSLO: – Oslo kommune sitter fast i 1963 når det gjelder hvordan man ser på populærmusikk, sier internasjonal direktør Thomas Johansson i Live Nation til Dagens Næringsliv.

Som direktør for internasjonal musikk hos verdens største konsertarrangør, Live Nation, er svensken Thomas Johansson med på å bestemme hvilke konserter som finner sted hvor i Skandinavia, og har noen av verdens største publikumsmagneter, som U2, Madonna, Jay-Z og Shakira med på laget.

LES ALT OM ØYAFESTIVALEN HER

LES ALT OM NORWEGIAN WOOD HER

– En kjempebusiness

Men Johansson er lei av Oslo kommunes holdninger, og truer nå med å unnlate å booke de store artistene til hovedstaden.

– Oslo kommune krangler og bråker, de er vanskelige og de nærmest motarbeider deg, sier Johansson, som ikke vil utdype i detalj hvordan kommunen «krangler og bråker».

Les også: Folkefest på Schous


Han mener imidlertid Oslos lokalpolitikere ikke forstår hva slags inntektsgrunnlag store konserter representerer for byen.

– De skjønner ikke at når vi gjør Bruce Springsteen og det kommer 100.000 tilskuere på konserten, så er det nesten 40.-50.000 tilreisende til Oslo. Det er hotell, det er restaurant, det er mat, det er taxi – det er en kjempebusiness, sier han, og viser til sitt eget hjemland for eksempel til etterfølgelse.

Les også: Oslo kommune vil ha din pop!

– Har ikke Oslo med oss

– Når vi gjør konserter i Göteborg, har vi byen med oss hele veien. De har støttet oss på alle måter siden vi hadde Rolling Stones der i 1982. Hvis Bruce vil spille til klokken 12 på natten, er det ikke noe problem å forlenge tidene for offentlig transport til klokken ett på natten. De bygger om scenen med nytt fundament hvis vi kommer med scenekonstruksjoner som veier mange hundre tonn. De ordner til og med nye parkeringsplasser hvis vi trenger det. Denne holdningen savner jeg i Oslo. Vi har definitivt ikke Oslo kommune med oss på noe som helst. Snarere tvert imot, sier Johansson til Dagens Næringsliv.

Svensken vil imidlertid ikke snyte nordmenn helt for konserter av internasjonal toppklasse. Bergen er stedet, mener han.

– Vi tror Bergen kommer til å bli det store konsertstedet i Norge fremover. Vi gjorde Iron Maiden i Bergen og ikke i Oslo. Vi gjorde både Metallica og Muse i Bergen. Eagles spilte også der og ikke i Oslo forrige sommer. Det er fordi Bergen kommune har hjulpet oss med både det ene, det andre, det tredje og det fjerde, sier Thomas Johansson.

Verken Oslos ordfører Fabian Stang eller byråd for kultur, Torger Ødegaard ønsker foreløpig å kommentere saken ovenfor Dagens Næringsliv.

HVA MENER DU OM OSLO SOM KONSERTBY? KOMMENTER SAKEN UNDER!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere