RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Oslo skal være for alle


En tverrpolitisk allianse lanserer i dag en OXLO-kampanje for en rausere by. ARKIVFOTO
En tverrpolitisk allianse lanserer i dag en OXLO-kampanje for en rausere by. ARKIVFOTO
En bred politisk allianse står sammen om en ny kampanje mot det så kalte «moralpolitiet» på Grønland.

RÅDHUSET: «Vi vil at Oslo skal være byen for alle. En by med toleranse for ulikhet og mangfold. La oss stå side om side, ikke rygg mot rygg. La Oslo være en raus og trygg by».

Slik er mantraet i den brede alliansen av Oslo-politikere, som i dag lanserer kampanjen om en raus og mangfoldig by. Kampanjen, som er en del av OXLO (Oslo Extra Large) kommer i kjølvannet av saken om et så kalte «moralpolitiet» på Grønland, der blant annet unge jenter og homofile føler seg trakassert av enkelte muslimske menn.

Den brede alliansen av politikere som er med i kampanjen er

Hadia Tajik (Ap), Akhtar Chaudhry (SV), Mazyar Keshvari (Frp) og Aamir Sheikh (H), i tillegg til byrådsleder Stian Berger Røsland (H).

Sistnevnte uttaler at Oslo ikke aksepterer den type holdninger som «moralpolitiet» står for.

– Det vi ønsker å vise med denne kampanjen er at et samlet politisk miljø ikke aksepterer at «moralpoliti» eller andre setter seg over eller fordømmer andre mennesker. Oslos mangfold er en styrke for byen, og alle må tolerere at man må kunne være seg selv, sier han.

Kampanjen vil være synlig fra 300 leskurboards på buss- og trikkeholdeplasser og t-banestasjoner i Oslo sentrum fra 1. til 7. februar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere