*Nettavisen* Nyheter.

– Østensjøs budsjett er ulovlig

I desember vedtok AP/SV-flertallet i Østensjø bydelsutvalg å bruke penger beregnet på fritt brukervalg til andre formål. Hvis bystyret gjør som byrådet nå ber om, må lokalpolitikerne trylle frem over én million kroner for å få godkjent budsjettet. Foto: Foto: Nina S. Olsen

Byrådet mener budsjettet i Østensjø strider mot både bystyrevedtak og kommunale lover og regler.

ØSTENSJØ: I desember anket bydelsdirektør Tove Stien inn 2011-budsjettet til Rådhuset, etter at AP/SV-flertallet i Østensjø bydelsutvalg (BU) vedtok at de ikke vil innføre fritt brukervalg i hjemmesykepleien.

De mener Østensjø bør slippe å bruke penger på privatisering på grunn av bydelens ekstramt stramme budsjett, og valgte å bruke penger avsatt til formålet på å unngå kutt i barnehagesektoren.

LES OGSÅ: «Reddet» barnehagene med ugyldig budsjett

Støtter bydelsdirektøren

Torsdag 20. januar behandlet byrådet anken. Konklusjonen er at de ber bystyret om å oppheve de omstridte budsjettvedtakene og be Østensjø BU om umiddelbart å finne tilstrekkelig inndekning til at bydelens årsbudsjett for 2011 er saldert.

Det betyr kort sagt at BU må fremskaffe 1.050.000 kroner.

Ulovlig

I sin begrunnelse til bystyret skriver byrådet at BUs vedtak strider mot både bystyrevedtak, kommuneloven, økonomireglementet og det politiske styringssystemet i Oslo kommune.

Ikke overrasket

Bydelsdirektør Tove Stien sier hun overhodet ikke er overrasket over byrådets vedtak.

– Det er som forventet. Vi snakker om helt klart ugyldige vedtak, sier Stien.

– Jeg forventer tilsvarende enighet i bystyret, for det ville være underlig om de skulle mene at bydelsutvalget ikke skal forholde seg til bystyrets vedtak, sier bydelsdirektøren i Østensjø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.