RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjef ved Majorstua politistasjon, Bjarne Solberg mener frykten for irske travellers som her ved Bogstad camping, er overdreven. Han råder heller folk til å si nei når de tilbyr sine tjenester.
Sjef ved Majorstua politistasjon, Bjarne Solberg mener frykten for irske travellers som her ved Bogstad camping, er overdreven. Han råder heller folk til å si nei når de tilbyr sine tjenester.

– Overdreven frykt

Politiet ber folk si nei til travellers.

BOGSTAD: Folk i Bogstad- og Røa-området har de siste månedene sett med frykt og bekymring på irske travellers som bor på Bogstad camping.

De reiser rundt i Oslo og tilbyr svart arbeid i form av asfalt- og steinlegging. Ofte med dårlig kvalitet. Og i kjølvannet følger gjerne trusler krav om mer penger. I både Vestre Aker, Ullern og i Nordre Aker føler mange seg lurt.

Butikkdrivende på Røa føler seg redde for banden. Flere har fortalt at banden ofte er innom butikkene deres. Én butikkeier utstyrte seg med øks under disken i frykt for irene.

Sjef ved Majorstua politstasjon, Arne Solberg mener folk ikke har noen grunn til å gå rundt i frykt.

Én anmeldelse

– Det er en sterk overdrivelse å påstå at disse menneskene er så farlige. Jeg har sjekket hvor mange anmeldelser vi har fått inn siden de kom til Bogstad-området. Kun én har vi fått. Det var en gravid, irsk kvinne som ble tatt på fersken i å stjele barneklær. At noen kan se skumle ut og skape frykt, er ingen forbrytelse. Vi må forholde oss til anmeldelser vi får inn. At en butikkeier har en øks under disken er ganske unikt. Det har jeg aldri hørt om tidligere, sier Solberg.

LES OGSÅ: Odd Einar Dørum: - Ekkel frykt

Brev til bydelsutvalget

Han bor selv i Bydel Vestre Aker.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i noe av det som beskrives, sier Solberg.

Majorstua politistasjon skal snart sende et brev til Vestre Aker bydelsutvalg. I brevet skal det redegjøres for statusen rundt irske travellers.

– Si nei!

Han mener godtroenhet gjør at irene forstatt er i området.

– Det er én grunn til at de er der. De får oppdrag. Å hyre inn folk til svart arbeid, kan være inngangen til trøbbel. Da kan de true og kreve mer penger. Som kjent er det vanskelig å klage på arbeid som er utført svart. Du har ingen rettigheter. Derfor bør folk bare styre unna. Dessverre opptrer folk både naivt og dumt. Disse menneskene som reiser rundt er bare ute etter mest mulig penger.

Han understreker at han tar folks redsel på alvor.

– Alle saker som anmeldes og som vi mener bør etterforskes, tar vi alvorlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere