RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Overlegent!


Strålende fornøyde: Vinnergjengen samlet med sjekken fra NAAF.
Strålende fornøyde: Vinnergjengen samlet med sjekken fra NAAF. Foto: FOTO: ELISABETH C. WANG
9. klassingene ved Ris skole har grunn til å juble. Fredag vant de fem av seks priser i en filmkonkurranse i regi av «Pust-ut» og Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

RIS/SENTRUM: Det var i sommer at Pust ut (www.pust-ut.no) utlyste filmkonkurransen for alle ungdomsskoleelever i Oslo. Ungdommene ble bedt om å lage korte filmer på én av fire oppgaver med helsefokus.

– Vi fikk inn over 30 filmer fra forskjellige skoler. Filmene kom inn til juryen vår anonymt, kun med et nummer, opplyser kommunikasjonsrådgiver i NAAF, Bo Gleditsch.

Filmene ble så vurdert av juryen, bestående av Jon Almaas (NRK), Erik Stephansen (Burson Marsteller), David-Reiss Andersen (Pravda), en journalist og Gleditsch selv.

– Ris skole er definitivt overrepresentert denne gangen, med fem av seks vinner-filmer. Jeg må si jeg er imponert over kreativiteten og kvaliteten på det de har laget, sier Gleditsch.

I full fart

Premieutdelingen foregikk på Filmens Hus Cinemateket, og før arrangementet startet kunne alle som hadde lyst teste lungene sine i foajeen.

Prisutdeler Ordfører Fabian Stang hadde, til tross for at han skrøt av å ha kommet på kommunens nye og raske elektriske sykkel, dårlig tid. Dermed fikk ordføreren kun tid til å si noen få ord før han måtte haste videre. Men han kom likevel, i kjent stil med en klar oppfordring til ungdommene.

– La være med å røyke! Nå vet vi nok om hvor helseskadelige dette er, så det kan dere like godt droppe med en gang.

– Tydeliggjør temaet

Premiene på 1000 kroner for 6. til 2. plass gikk til, med unntak av 4. plass til Voksentoppen skole og filmen «Livet med astma», 9. klassinger ved Ris ungdomsskole. Vinnerfilmen, laget av Ragne Mathiesen (14), Celine Brøndmo (14), Sofie Klausen Lønseth (14), Mira G. Gullichsen (14) og Jacob Maurud (13) i 9E ble tildelt 10 000 kroner. Det var ungdommene svært fornøyde med.

– Det er kjempegøy å vinne! Vi hadde et fint samarbeid og alt fungerte. Da vi hadde ideen klar var det bare å sette i gang, sier Celine, mens klassekameratene nikker samtykkende.

Og fagjuryens begrunnelse for at nettopp denne filmen gikk av seieren var følgende:

– Vinnerfilmen tydeliggjør med enkle råd hvordan du kan få et bedre liv med astma – uten at den er formanende. Dessuten klarer filmen, med enkle virkemidler, å menneskeliggjøre temaet og gir slik tilskueren en emosjonell opplevelse. Den balanseres også fint litt alvor med humor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere