*Nettavisen* Nyheter.

– På tide at noe ble gjort!

TRAVEL: Tomm Murstad jr. er daglig leder i Skiservice, som står for utleie av kjelker og rodler i Korketrekkeren. foto: ØYSTEIN HJELLE BONDHUS

Akebakken Korketrekkeren på Frognerseteren åpnet allerede i midten av november, men først på nyåret kom Friluftsetaten i gang med preparering av bakken.

Korketrekkeren: Aldri har flere tatt turen til Korketrekkeren for å ake, men likevel tok det nesten to måneder fra anlegget åpnet for sesongen til Friluftsetaten i Oslo kommune begynte å preparere bakken. Tomm Murstad jr. er daglig leder i Skiservice, som blant annet driver med utleie av kjelker og rodler. Han er glad for at noe endelig blir gjort:

– Onsdag 12. januar begynte Friluftsetaten å preparere bakkene. Vi har hatt åpent siden midten av november, så det var på tide at noe ble gjort, sier han.

Murstad jr. forteller at han omtrent daglig har fått spørsmål om hvorfor Korketrekkeren ikke har vært preparert, og sier at akebakken bør prepareres hver dag.

– Enkelte ganger har vi bare måttet stå oppreist og si at «beklager, men i dag er det så dumpete at vi ikke kan la dere sette utfor», sier Murstad jr., og sammenligner det å nekte folk å ake i Korketrekkeren med at Tivoli i København plutselig skulle holde stengt.

Friluftsetaten forklarer den manglende prepareringen med at det var for lite snø før jul. Les mer om dette her!

Stor pågang

Skiservice har 230 rodler til utleie, men ifølge Murstad jr. har pågangen i vinter vært så stor at de nok burde kjøpt inn minst hundre til.

– Akebakken er som en magnet, det er helt utrolig hvor mange som kommer opp hit. Det har tatt helt av, sier han, og fortsetter:

– Ikke alle vil drive med slalåm eller langrenn, så aking er et godt og morsomt alternativ for folk som vil være i aktivitet ute i friluft. Det er et enormt behov for morsomme utendørsaktiviteter.

Murstad jr. anslår at rundt 3000 personer er innom Korketrekkeren i løpet av en lørdag.

– Dersom disse kjører 3-4 turer hver kjøres det dermed rundt 10.000 kjelketurer her per dag. Da skjønner man at behovet for preparering av bakken er stort, og med en slik pågang er det noe jeg mener bør prioriteres.

Les også: Utenlandske turister elsker Korketrekkeren

Fortjener skryt

Murstad jr. forteller at han i perioden før Friluftsetaten begynte å preparere Korketrekkeren var «omtrent forbanna», men at de fortjener skryt for at de nå har kommet i gang. Lørdag var det flotte forhold i akebakken.

– Jeg setter pris på det arbeidet de gjør, og håper de er flinke videre også. De kom sent i gang, men når de først kom, kom de skikkelig, sier Murstad jr.

Han legger til at en akebakke som Korketrekkeren blir dumpete igjen i løpet av få timer. Dette er vanskelig å gjøre noe med, ettersom prepareringen ikke kan gjøres så lenge det er akere i bakken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag