RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– På tide med en kvinnelig statsminister

Marte Hortemo (20) er glad det blir regjeringsskifte, og tror Erna kan få til noe bra, som den første kvinnelige statsministeren på 17 år.

OSLO: Etter en måned med en intens valgkamp, er endelig resultatet her. Mandag 9. september ble stemme for stemme talt opp. Det viste seg at det skulle bli regjeringsskifte. Ungdommen følte seg trygge med det gamle, men mener det absolutt er på tide med forandringer.

Marte Hortemo, (20), fra Oslo mener det er sunt med forandringer.

– Det var på tide med et regjeringsskiftet. I tillegg tror jeg at Erna kan få til noe bra.

20-åringen er fornøyd med at det ble en blå regjering. Enda mer positiv er hun over at en kvinne er kommet tilbake i statsministerrollen. Det er tross alt 17 år siden sist.

Marte er ikke den eneste som er fornøyd med resultatet. Niruja Sivakumar, (18), er også spent på det nye, og mener det er på tide med forandringer.

– Selv om det partiet jeg stemte på ikke vant, ser jeg fram til hva den nye regjerningen kan få til. Forandringer er jo alltid bra.

Handlekraftige

– Det Norge trenger nå er en mer handlekraftig regjering. En regjering som ikke er redd for å ta avgjørelser, og sette i gang tiltak og arbeid på best og raskest mulig måte. Dette er noe Høyre har markedsført seg med under hele valgkampen, sier Marte.  

– Holder Høyre sitt løfte, tror jeg befolkningen vil merke forskjeller.

Niruja er stort sett enig. Så lenge partiene klarer å samarbeide godt, tror hun den nye regjeringen kan få til noe bra, sett bort i fra privatiseringen og skattekutt.

– Jeg ønsker ikke at utdanning og behandling av sykdom skal bli avgjort av lommeboken til foreldrene mine og meg.

LES OGSÅ: «Jeg er bare 17 år. Det er et helt år til jeg trenger å ry meg. Takk Gud for det»

Bekymret for Frp

Det eneste som bekymrer Marte, og spesielt Niruja, med den nye regjeringen, er Fremskrittspartiet. Marte mener Frp er useriøse og altfor drøye når det gjelder deres politikk. Niruja er redd for hvordan politikken deres kommer til å slå i gjennom.

– Frp får være med å bestemme mer enn noen gang. Jeg tror folket er litt skeptiske til avgjørelsene og endringene som etter hvert legges frem. Selv tror jeg det blir en mild overgang, og ingen drastiske endringer med det første. 

LES OGSÅ: 

Det er det skummelt å tenke på at halvparten av oss har tenkt å bruke dagen til å slappe av og sitte på Facebook.

Ragnhild (17): – Vil du la andre bestemme over deg?

Gidder ikke stemme fordi de ikke skjønner hvorfor

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere