– Pass på hjertet ditt

Bøler Helselag håper på flere som kan gi av hjertet sitt. Foto: Trine Dahl-Johansen

Bøler Helselag håper på flere som kan gi av hjertet sitt. Foto: Trine Dahl-Johansen

Meldingen var klar til alle forbipasserende da Bøler Helselag markerte Hjerteuka 2010.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørg Nilsen, Bjørn Nilsen, May Olsen og Unni Løkkeberg delte ut symbolske vaffelhjerter og fortalte om Bøler helselag og Hjerteuka til forbipasserende. Foto: Trine Dahl-Johansen

BØLER: Ti liter vaffelrøre og et ukjent antall kaffekanner gikk med da Bøler Helselag møtte opp i otta for å formidle et viktig budskap.

– Ta godt vare på hjertet ditt! sa de til morgentrøtte T-banefarere og delte ut gratis kaffe og symbolske vaffelhjerter.

– Dette har vært populært, smiler Bjørg Nilsen, Bjørn Nilsen, May Olsen og Unni Løkkeberg, fornøyde.

Hjerteaksjon

De var på plass allerede klokka 06 for å rigge i stand utenfor Bøler seniorsenter. I to timer fortalte de om Hjerteaksjonen 2010, som er et landsomfattende arrangement i regi av Nasjonalforeningen for folkehelsen.

– I dag har foreningen fokus på hjerte og demens. Vi har blant annet 44 stipendiater som forsker på kvinnehjerter, noe som det har vært veldig lite fokus på, forteller leder av Bøler Helselag Bjørn Nilsen.

Han merket at mange ikke visste hva helselaget drev med, men alle forbipasserende fikk informasjonsbrosjyre, som de ble bedt om å lese på T-baneturen

– Folk har vært så blide og positive, sa gjengen fornøyd.

I tillegg til vaffelstand arrangerte de miniloppemarked i tre dager til ende og fikk dermed inn noen sårt tiltrengte kroner til det viktige arbeidet de driver også.

Trenger frivillige

– Vi håper noen flere ønsker å bli med i helselaget og gir av hjertet sitt, sier gjengen og røper at det er stort behov for de litt yngre i aldersgruppen 60+.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.