RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

? Pass på hverandre!


Hann Kristin Rohde ønsker russen en strålende feiring. Men hun ønsker også at de bruker hodet og passer på hverandre. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Hann Kristin Rohde ønsker russen en strålende feiring. Men hun ønsker også at de bruker hodet og passer på hverandre. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Leder i vold -og sedelighetsavdelingen i Oslo politidistrikt Hanne Kristin Rohde vet at russejenter kommer til å bli voldtatt den kommende måneden. Hun oppfordrer til å passe på hverandre.

OSLO SENTRUM: På landsbasis antas det at mellom 8000 og 16.000 kvinner årlig blir voldtatt. For Oslo isolert blir dette mange tilfeller. Men i snitt årlig de siste fem årene , har det i Oslo bare blitt anmeldt 200 voldtekter. Det er med andre enorme mørketall. Og slik vil det også være under russefeiringen.

– Dessverre er det slik at også voldtekter av jenter i russetiden, sjelden blir anmeldt. Vi tror at alt for mange jenter utsettes for voldtekt, sier leder i vold -og sedelighetsavdelingen, Hanne Kristin Rohde.

– Bruk hodet!

Rohde ønsker russen en artig feiring. Men hun ønsker også russen bruker hodet når de fester.

– Dette gjelder både guttene og jentene. Tenk over hva du gjør. Tenk over ditt alkoholkonsum. Hvem skal du gå sammen med? Og hvor skal man etter på? Generelt, vis omsorg for hverandre. Ikke la noen bli forlatt alene og berusete. Russen skal for all del ha det gøy og få feste. Men det er viktig å passe på hverandre, sier Rohde

– Respekter grensene

Rohde mener også gutta må bruke hodet vel så mye som jentene.

– De må også tenke over sitt alkoholkonsum. Og de må respektere jentenes grenser. Ett blikk eller en flørt gir på ingen måte noen rett til seksuelle aktiviter. Blir en beruset og bevisstløs jente berørt seksuelt er det et overgrep! For oss er det viktig å få fram at du som ung gutt faktisk gjør deg til voldtektsforbryter dersom en utnytter en jente på denne måten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere