RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Pass på hverandre


Politiet og Natteravnene setter inn en ekstra innsats i helgen. Lokale lag og privatpersoner mobiliserer også før helgen i kampen mot voldtek.
Politiet og Natteravnene setter inn en ekstra innsats i helgen. Lokale lag og privatpersoner mobiliserer også før helgen i kampen mot voldtek. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO
Mobiliseringen er stor før helgen. Både politi, Natteravner og lokale lag tar opp kampen mot voldtekt.

OSLO: Oslos gater på nattetid preges av støy, latter og skrål. Ikke helt edruelige personer setter kursen fra et utested og hjem, eller kanskje til nachspiel.

Tilsynelatende er det en livlig og god stemning i byen.

Men i den mørke Slottsparken, eller i det litt avsidesliggende området ved Vaterland er stemningen en helt annen. Dette er steder der jenter har blitt voldtatt. Og disse jentene er ikke alene.

I helgen settes det alle kluter til for å forhindre voldtekter.

Pass på hverandre

– Politiet setter inn ekstra innsats, Natteravnene gjør det samme. Frivillig grupper skal gå synlig og følge med på utsatte steder, i tillegg til at kommunens ansatte skal gå synlig bekledd, sier stasjonssjef ved sentrum politistasjon, Bjørn Hansen.

Han forteller at politiets viktigste råd er å passe på hverandre.

– Jenter som er sammen ute må ta vare på hverandre, men det bør alle gjøre. Ta drosje hjem, og ikke bli for full på byen, sier Hansen.

Han skulle helst sett at han kunne si at alle kunne gått helt trygt, men situasjonen slik den er nå gjør at mange jenter bør holde seg unna mørke steder.

– Gå ved veien, gå der det er lys, og der det er mye folk, sier Hansen.

Forrige helg ble det anmeldt seks voldtekter.

Flere øyne som følger med

Hansen forteller også at kommende helg kan bli en utfordring. Cupfinalen i helgen mellom Brann og Ålesund vil nok gjøre at Oslo sentrum får enda flere folk ute på byen i helgen enn de andre helgene.

– Alle stasjonene har fått litt ekstra midler slik at vi kan sette inn folk på overtid. I tillegg til aksjonene som nå mobiliserer, blir det voksne ute i byen denne helgen, sier Hansen, som forteller at det er mellom klokken 02 og 04 i helgene at det er verst.

– Det er på dette tidspunktet at det skjer mest. Ofte er det en utfordring. Men vi styrker innsatsen, og jeg oppfordrer folk til å ta kontakt med politiet om det skulle være noe.

 

HAR DU OPPLEVD UBEHAGELIGE SITUASJONER I OSLOS GATER? SEND OSS EN E-POST PÅ TIPS@DITTOSLO.NO

LES OGSÅ:

– Ja, jeg er redd for å gå alene

Aksjon mot voldtekt følger jenter hjem

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Kvinne forsøkt voldtatt på Bislett

18-åring voldtatt i Hellerudveien

– Taxisjåføren ville at jeg skulle betale med sex

«Jeg vil ikke utsettes for et nesten-drap»

Mann etterlyses etter overfallsvoldtekt

Politikere blir Natteravner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere