RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Spaltisk: Joachim Westher Andersen, Røa-mann og Røa-supporter, gjenopptar tradisjonen som «corner»-skribent. Nå med Røa-jentene som hovedtema.
Spaltisk: Joachim Westher Andersen, Røa-mann og Røa-supporter, gjenopptar tradisjonen som «corner»-skribent. Nå med Røa-jentene som hovedtema. Foto: Foto: Fredrik Eckhoff

– Perfekt å sitte i solen på Røabanen med cola og vaffel

Vår nye spaltist Joachim Westher Andersen er ikke i tvil om hvor det er aller best å være når Røa dynamite girls spiller hjemmekamp!

RØA: I dag, torsdag 12. april, ser en ny, fast spalte dagens lys i Akersposten og Ullern Avis: Dynamite Corner!Sportsinteresserte, særlig Lyn-fans, husker sikkert Lyns corner, som gikk fast i Akersposten, Ullern Avis og Nordre Aker Budstikke i mange år, da Lyn hadde en av sine storhetstider i norsk toppfotball på starten av 2000-tallet.

MIMRE LITT? HER KAN DU LESE NOEN AV JOACHIMS TIDLIGERE LYNS CORNERE!

Da Joachim sluttet som informasjonssjef i Lyn etter å ha gått gjennom noen begivenhetsrike år med sportslig opp- og nedturer, slitsomme Mikel- og Morgan-saker og jobbing til tider døgnet rundt, mistet han slett ikke engasjementet for fotball.

Hjerte for Røa

De to klubbene i hans hjerte, Lyn og Røa, nyter fremdeles godt av hans intense engasjement. De siste årene har det blitt mest tid til Røa, som han selv spilte både bandy og fotball i i barne- og ungdomsårene. Nylig gikk han av som styremedlem i klubben, men han er stadig en aktiv ressursperson rundt Norges beste damelag.

Joachim er en mann med mange meninger, og han liker å uttrykke seg med ord. Derfor trengtes det ikke en gang overtalelse for å få ham med på ideen om at vi skulle blåse liv i «corner’n», denne gang med Røas damelag som hovedtema.

Lørdag braker det løs

Lørdag er det seriestart på Røabanen, med bergenske Arna Bjørnar som motstandere. Joachim gleder seg som en unge til å være en av de mange frivillige.

– Det er alltid sol når jentene spiller hjemmekamper! Det er perfekt å sitte i solen på Røabanen med cola og vaffel og se Røa vinne. Og de vinner jo nesten alltid! sier han.

At en av lagets forsterkninger, Madeleine Giske, er ute for sesongstart med langtidsskade, setter ingen demper på stemningen.

– Hun er tilbake til cupfinalen! smiler Joachim, som har tro på at laget uansett skal kjempe om gullet i år igjen, som de har gjort i mange år nå.

Flere tilskuere?

Å få opp tilskuertallet fra et par hundre i snitt, til kanskje 500, er et av de ambisiøse målene for sesongen.

– Er Røa-folk opptatt av laget sitt? Det er jo ikke sånn at folk går mann av huse...?

– Folk på Røa er nok stolte av jentene, men fortsatt har damefotball alt for lav status i Norge. Svenskene for eksempel, har en helt annen holdning, og helt andre tilskuertall. Der har damefotballen en helt annen branding, sier han.

Går for gull igjen!

Joachim kan i hvert fall love én ting: Aldri har det vært flere frivillige i sving rundt dynamittjentene enn det vil være i år. Det betyr en bedre opplevelse for tilskuerne, kanskje enda bedre vafler, om mulig, og enda bedre fotball?

Det gjenstår å se. Lista ligger som vanlig høyt når Dynamite girls starter sesongen, og Joachim skriver at det ikke er noe unntak i år: Det skal bli gull!Her er Joachims aller første «Dynamite corner»:

Med gull i blikket

Først og fremst vil jeg si at det er aldeles strålende å være tilbake som skribent for Ullern Avis Akersposten. I noen år hadde jeg spalten Lyns corner, men da jeg sluttet som informasjonssjef i klubben etter seks gode år, var det andre som tok styringen over spalten.

Siden da har jeg flyttet tilbake til Røa, og dette er en av grunnene til at jeg har engasjert meg i Norges beste kvinnelag i fotball, Røa Dynamite Girls.

De siste sesongene har vi kjempet en durabelig kamp mot Stabæk i både serie og cup, og mye tyder på at det samme kommer til å skje i år. Selv har vi beholdt de beste spillerne våre og fått en del spennende tilskudd. Den mest profilerte, Madeleine Giske, ble dessverre skadet rett før sesongen og blir trolig ikke å se på banen før en eventuell cupfinale i november. Men selv om «Madde» ikke blir å se på banen er hun i aller høyeste grad et positivt og hyggelig tilskudd til det gode Røa-miljøet. Hun vil helt sikkert bidra på sin måte fra sidelinjen.

Når det gjelder lagets ambisjoner er det som alltid, nemlig å være i toppen og kjempe om gull i både cup og serie. I tillegg skal vi ut å spille Champions League og det gleder vi oss enormt til.

Så blir det opptil trenerteamet, jentene selv og ikke minst publikum å bidra til at vi klarer å nå målene våre om å forbli blant de beste lagene i Norge. Det blir knalltøft å forsvare seriegullet og jentene gleder seg enormt til å utfordringen med å ta revansje for det enormt sure nederlaget i cupfinalen mot Stabæk.

Første hinder på veien er Arna Bjørnar fra Bergen, førstkommende lørdag klokken 15.00. Vi håper å se så mange Røa-boere som mulig på matchen og jeg håper av hele mitt hjerte at vi klarer å nå målet vårt om minst 500 tilskuere i gjennomsnitt på årets hjemmekamper. Klarer vi det vil vi også befeste posisjonen vår som et topplag på publikumssiden, i tillegg til på banen.

Vi ses på lørdag!


Joachim W. Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere