*Nettavisen* Nyheter.

– Politiet er enige med oss

Slik ønsker utbygger at den nye foreslåtte undergangen ved Nydalen togstasjon skal se ut. Illustrasjon: Utlånt

Utbygger av Nydalen-undergangen har levert planinitiativ til etaten. – Undergang ved Nydalen togstasjon er mye bedre, sier Pål Hansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er modell av opprinnelig undergangsforslag som utbygger blant annet mener blir for bratt og utilgjengelig for blant annet rullestoler og vogner. Illustrasjon: Utlånt

Klikk på bildet for å forstørre.

Her er modell av opprinnelig undergangsforslag som utbygger blant annet mener blir for bratt og utilgjengelig for blant annet rullestoler og vogner. Illustrasjon: Utlånt

NYDALEN: Nydalen Bolig/Fri Eiendom AS har fremmet nytt planinitiativ om undergang ved Nydalen togstasjon. Det parallelt med at fremdriften av undergangbyggingen fra Gunnar Schjelderups vei og opp til Ring 3, går sin gang – etter planen med byggstart etter påsken

– Bedre ved togstasjonen

– Som vi har sagt tidligere; undergang fra Gunnar Schjelderups vei og opp til Ring 3 vil blant annet bli for bratt, og ikke fremkommelig for rullestoler og vogner – mao. ingen universell utforming som bystyret har vedtatt at kommunens anlegg skal ha. Både funksjonshemmete og Politiet er enige med oss, og det kan vel umulig være i kommunens interesse å ha ansvar for en undergang som ikke fungerer? sier Pål Hansen.

Universell utforming

Men ifølge Plan- og bygningsetaten (PBE) finnes unntak fra universell utforming.

– Generelt er det krav til universell utforming for alle tiltak. Imidlertid finnes det forhold som f.eks. tiltak i eldre eksisterende bebyggelse hvor krav til universell utforming ikke lar seg ordne fullt ut. I slike tilfeller må man akseptere at forholdene legges til rette på best mulig måte. Det kan også tenkes eldre reguleringsplaner hvor gangveier/ramper m.v. ikke tilfredsstiller dagens krav til universell utforming. Ved gjennomføring av slike reguleringsplaner må man akseptere at kravene ikke kan tilfredsstilles fullt ut med mindre man omregulerer, ifølge senior informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen i PBE.

Svar i neste måned

Men etaten skal snart også ta stilling til det nye forslaget ved Nydalen togstasjon.

– Etaten har lovet å komme tilbake med et svar i løpet av februar. Men siden vi ikke vet utfallet av forslaget, så fortsetter vi fremdriften av undergangen fra Gunnar Schjelderups vei, sier Pål Hansen.

Kan bygges raskt

Når det gjelder sistnevnte undergang, må eventuelt jernbanen stenge noen dager til sommeren, og ifølge Jernbaneverket, ved informasjonssjef Thor Erik Skarpen, har det ennå ikke mottatt noen formell søknad fra utbygger om akkurat det, kun en henvendelse om «mulig stenging» fra utbyggers konsulent.

LES OGSÅ: Skal ikke stå på jernbaneverket

– Jeg trodde søknad var sendt inn, men jeg skal uansett sjekke det opp med vår konsulent, Rambøll AS, sier Hansen.

Han mener heller ikke en eventuell undergang for gående, syklende osv. ved Nydalen togstasjon, trenger å forsinkes med flere år, i påvente av det planlagte nye «Nydalskrysset».

– Nei – undergangen kan gjøres ferdig uavhengig av kryssplanene. I tillegg tror vi ikke dette alternativet krever stenging av jernbanen i det hele tatt.

Nydalen Bolig AS/Fri Eiendom AS la frem det nye forslaget i mandagens miljø, plan- og samferdselskomité, og håper på bydelens støtte.

– Ikke noe alternativ!

Beboere i nærområdet mener derimot at det nye forslaget ikke er noe alternativ.

– Dessuten å utbedre undergangen ved togstasjonen er vel etter hvert veimyndighetenes oppgave uansett? Og dessuten for både barnehagebarn og skolebarn på begge sider av Ring 3 er det mye mer viktig med en undergang ved Gunnar Schjelderups vei, særlig også nå som Grefsen vgs. blir ungdomsskole, sier leder av vellet i området, Heilo Vel, Solveig Evang, som også viser til at Fylkesmannen tidligere har avvist utbyggers søknad om dispensasjon fra å ikke bygge nevnte undergang

– Vi finner det også bekymringsverdig at Jernbaneverket ennå ikke har mottatt noen søknad om stenging fra utbygger!

Rekkefølgebestemmelse

Nydalen-undergangen fra Gunnar Schjelderups Vei er en rekkefølgebestemmelse, som følger reguleringsplanen for boligbyggingen i Gunnar Schjelderups vei – blant annet Hybelbygget øverst i veien.

LES OGSÅ: - Skal bygge Nydalen-undergang!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag