*Nettavisen* Nyheter.

– Politiet jakter seksualforbryter

STORT ENGASJEMENT: Hundrevis av frivillige har stilt opp og lett etter 16-åringen, som ble meldt savnet fra Østensjø natt til søndag. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

– Så lenge Sigrid ikke blir funnet, står denne saken i stampe, sier krimeksperten Kåre Hunstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

JAKTER DENNE MANNEN: Politiet utarbeidet en fantomtegning av mannen som ble etterlyst i forbindelse med en voldtekt i Hellerudveien i fjor. Foto: TEGNING: POLITIET

ØSTENSJØ: Klokken 10 i dag møttes de frivillige ved Østensjø skole. Fortsatt leter mange hundre mennesker etter den savnede 16-åringen fra Østensjø.

Onsdag skriver VG at politiet jakter en seksualforbryter. Han er flere ganger omtalt i dittOslo, og det er utarbeidet en fantomtegning av mannen som mistenkes å ha voldtatt en 18 år gammel jente i Hellerudveien i oktober i fjor.

FØLG SAKEN OM SIGRID GISKEGJERDE SCHJETNE HER

– Sjekker gamle saker

Da han ble etterlyst i fjor høst, ble han beskrevet med nordisk utseende, cirka 30-35 år gammel og rundt 175 centimeter høy. Han skal ha blå øyne, litt gule tenner, mørkt blondt hår strøket bakover med gele, viker i hårfestet, kort helskjegg og normal kroppsbygning.

Personen snakket Oslo-dialekt.

– Politiet sjekker nå en rekke gamle saker, både uoppklarte og ikke minst tidligere dømfelte voldtektsforbryteres bevegelsesmønstre den natta Sigrid forsvant. Her står vedkommendes telefoner sentralt, ved at man ved å studere mobiltrafikken kan sjekke om de har vært i området, sier Kåre Hunstad.

Han har i 25 år, som krimreporter i blant annet Dagbladet, fulgt de største kriminalsakene i Norge tett, deriblant draps- og overgrepssaker.

Flere teorier

– Om hun er overfalt på stedet ved barnehagen, så er dette neppe en førstegangskriminell. Er det flere uoppklarte overfallssaker, voldtektssaker i Oslo? Det er helt naturlig at politiet nå fortløpende sjekker moduskandidater fra andre saker, ser denne saken opp mot andre uoppklarte overfall – og sakte tegner seg et bilde av hva som kan ha skjedd, uten at man låser seg til noen teorier, sier Hunstad til dittOslo.

– Det er flere saker fra min tid som krimreporter som kan likne. Om overfallet skjer ved barnehagen, så er ikke jenta funnet i nærområdet. Det betyr at hun er fraktet ut i enten bevistløs tilstand eller gående. I såfall handler det om en gjerningsmann som er organisert. Er jenta fraktet vekk i bevisstløs tilstand, har gjerningsmannen hatt en bil i nærheten. Om en bil er benyttet, så har den stått i umiddelbar nærhet. Selvsagt kan man true et menneske med seg et stykke, men du har hele tiden faren for å bli oppdaget. Det er mange teorier her, jeg kjenner ikke stedet eller alle detaljer som måtte foreligge og skal være forsiktig med å tenke høyt, sier Hunstad.

kåre hundstad
KRIMEKSPERT: Kåre Hundstad, som har jobbet som krimreporter i 25 år, blant annet i Dagbladet.

Foreløpig er det ikke gjort store funn i søket etter Sigrid, til tross for enorm innsats fra politi, Norske Redningshunder, sivile og og frivillige organisasjoner.

I går fortalte politiet at en hvit sokk som lignet Sigrids som ble funnet ved barnehagen, ble funnet i Skullerud-området. Sokken er fremdeles til kriminalteknisk analyse.

Politiet etterlyser også en personbil som skal ha stått parkert med lysene på utenfor Østensjø kanvasbarnehage klokken 00.15 natt til søndag.

Nytt tipstelefonnummer til Oslo politidistrikt 22669600. De øker kapasiteten på mottak av tips.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.