*Nettavisen* Nyheter.

– Politiets oppgave å bekjempe prostitusjon

Guro Svenkerud Fresvik (V), Hans Otto Watne (Frp) og Kjell Omdal Erichsen (H) slakter de rødgrønnes prostitusjonsvedtak. – Tull og tøys, er deres dom. FOTO: LARS ROAR RUD

De rødgrønne på Sagene ga bydelsdirektøren i oppgave å bekjempe prostitusjon. Det viste seg umulig å gjennomføre.

SAGENE: Bydelsdirektøren har bedt bydelsutvalget oppheve vedtaket fra et år tilbake. De borgerlige er helt enig, og vil at bydelsdirektøren skal bruke tiden sin på mer relevante oppgaver.

– Dette er politiets oppgave, og ikke noe vi kan løse på bydelsnivå, sier Guro Svenkerud Fresvik (V), Kjell Omdal Erichsen (H) og Hans Otto Watne (Frp).

– Et tullevedtak

"Oppdraget" Knut Egger fikk, ble banket gjennom av sosialistene i forbindelse med bydelsbudsjettet for 2009:

– Fra 1. januar 2009 blir det forbud mot kjøp av seksuelle tjenester. Bydelsutvalget ser med bekymring at dette kan føre til at kjønnsmarkedet vil flytte innendørs, til leiligheter i bydelen. Bydelsdirektøren bes derfor komme tilbake til bydelsutvalget med en sak om hvordan man kan holde oppsyn med kjønnsmarkedet i bydelen. Bydelsdirektøren bes også samarbeide med politiet for å stenge eventuelle bordeller i Bydel Sagene.

De borgerlige kaller vedtaket "tullete" og krever det oppheva.

– Jeg vil kalle det for populistisk sprøyt. Det er et forslag som man burde skjønt ikke lot seg gjennomføre innenfor de rammene bydelsadminstrasjonen har. En håpløs bruk av offentlige midler. Sosialistene misbruker bydelsutvalget som arena for rene markeringsbehov for å fremstå som "politisk korrekte bydelsrenovatører". Jeg vil gjøre folk oppmerksom på at Ap farer med tull, i stedet for fremme forslag som er relevant for driften av en bydel, lyder kraftsalva fra Watne.

Guro Svenkerud Fresvik tror intensjonen er god. Likevel rister hun litt på hodet.

– Dette hører ikke hjemme i bydelsutvalget. Det skjer hvert år at det vedtas ting som jeg synes blir meningsløst. Sånn sett er jeg veldig glad for at bydelsdirektøren selv sier så klart fra, sier hun.

Ap ville også ha bydelsdirektøren til å kartlegge bruk av det narkotiske stoffet khat. Men SV var uenig, og forslaget falt.

– Det er synd at man misbruker bydelsutvalgets tid på denne måten. Slikt er unødvendig, mener Fresvik.

Ifølge Watne er dette nok et eksempel på at Sagene Arbeiderparti "tar helt av" i sin forslagsiver.

– Det føyer seg inn i rekken av tull og tøys. Det er tydelig at Ap har et enormt markeringsbehov. Her har de sittet i gruppemøte og lovt premier til den som kan komme med flest kreative forslag, sier Watne.

Watne mener Ap forsøker å forlede velgerne til å tro at bydelen kan løse det meste innenfor lokale rammer.

Velgerne holdt for narr

– De vil fremstå som eiere av alt som kan oppfattes positivt og bra i befolkningen. De innbiller velgerne at dette er et problem bydelsadminstrasjonen kan gjøre noe med. Det blir å villede velgerne, synes Watne.

Ifølge bydelsdirektøren er oppgaven "vanskelig for bydelen å følge opp". BU-leder Per Overrein innrømmer at vedtaket må nulles ut.

– Vi har antakelig misforstått hva en bydel kan gjøre. Vi trodde dette var mulig med den lovgivningen vi har, sier han.

Han angrer ikke på vedtaket i ettertid.

– Nei, vi synes det er viktig å gripe inn. Men uten fullmakter så går ikke det. Da måtte bystyret gitt oss fullmakter. Vi kan ikke be våre folk om å kikke inn i leiligheter, det er politiets oppgave, slår han fast.

– De blå kaller det for et tullevedtak?

– Jeg antar de gjør det fordi de regner med at det ikke er mulig for oss å gripe inn, kommenterer Overrein.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.